FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Latinski jeruzalemski patrijarh Sabbah počeo božićno slavlje

JERUZALEM, 24. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Jeruzalemski latinskipatrijarh Michel Sabbah stigao je u subotu u betlehemsku bazilikuRođenja i tako završetkom procesije od Jeruzalema počeo proslavuBožića.
JERUZALEM, 24. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Jeruzalemski latinski patrijarh Michel Sabbah stigao je u subotu u betlehemsku baziliku Rođenja i tako završetkom procesije od Jeruzalema počeo proslavu Božića.

Sa Sabbahom je bila i svita svećenika, hodočasnika, zaštitara i mjesnih uglednika. Nakon dolaska u Betlehem Sabbah je pozdravio okupljene na središnjem trgu Mangeru.

Prošli je tjedan betlehemski gradonačelnik Victor Batarseh izjavio kako predviđa da će na Badnjak u Betlehemu biti tridesetak tisuća hodočasnika što je znatno više nego zadnjih godina.

Betlehemska policija rasporedila je 800 policajaca na položaje u cijelome gradu. Izraelska vojska priopćila je da će ublažiti ograničenje ulaza u grad. Osim toga, vojska za blagdane neće djelovati na području Betlehema, osim u slučaju da bude Palestinaca koji bi kanili izvesti napad.

Svečanost na Badnjak kulminirat će misom u bazilici Rođenja, crkvi sagrađenoj na mjestu na kojem se prema predaji rodio Isus. Na misi će biti diplomati i visoki palestinski dužnosnici, među njima i vođa Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmud Abas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙