FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Knjiga o Wojtyli i Ratzingeru novinara Jurice Koerblera

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Knjiga novinara Jurice Koerblera"Wojtyla i Ratzinger - svetac i filozof", objavljena je u izdanjuzagrebačke izvadačke kuće "Stih".
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Knjiga novinara Jurice Koerblera "Wojtyla i Ratzinger - svetac i filozof", objavljena je u izdanju zagrebačke izvadačke kuće "Stih".

Autor u knjizi, koje je urednik Ante Kostelić, piše o danima kad se svijet opraštao od pape Ivana Pavla II. Velikog te o izboru prvog pape trećeg tisućljeća - Bendikta XVI.

"Vjesnikov" urednik Jurica Koerbler bio je među zadnjima koji se poklonio papi Ivanu Pavlu II., nazočeći susretu hrvatskoga izaslanstva s premijerom Ivom Sanaderom na čelu s papom Ivanom Pavlom II. u Vatikanu 22. veljače 2005.

Bilo je to zadnje službeno primanje koje je za nekoga državnika, hrvatskog premijera, priredio papa Ivan Pavo II., jer je drugi dan zbog zdravstvenih tegoba morao u bolnicu.

U knjizi je riječ o uspješnu pontifikatu Ivana Pavla II., za kojega je već počeo proces proglašenja blaženim i svetim, o izboru pape Benedikta XVI. te o sličnostima i razlikama između dvojice Petrovih nasljednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙