FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ počeo pripreme za podjelu na četiri tvrtke

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Proces organizacijskogrestrukturiranja Hrvatskih željeznica (HŽ) i podjela na četiri društvaza pojedina poslovna područja, koji mora biti završen do kraja lipnjaove godine, Uprava HŽ-a provodit će pod sloganom "Novi sustav za novukvalitetu", doznaje se iz HŽ-a.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Proces organizacijskog restrukturiranja Hrvatskih željeznica (HŽ) i podjela na četiri društva za pojedina poslovna područja, koji mora biti završen do kraja lipnja ove godine, Uprava HŽ-a provodit će pod sloganom "Novi sustav za novu kvalitetu", doznaje se iz HŽ-a.

Svi poslovi na osnivanju četiriju novih društava koji obuhvaćaju poslove upravljanja, održavanja i izgradnje željezničke infrastrukture, prijevoza putnika, prijevoza tereta te vuče vlakova, trebaju završiti 1. srpnja 2006.

Uprava je, sukladno Zakonu o podjeli HŽ-a kojeg je Hrvatski sabor donio na sjedinici 15. prosinca, utvrdila hodogram aktivnosti. Tako bi do kraja siječnja trebalo odrediti nazive društava i sadržaj njihove djelatnosti, do 20. veljače sastaviti popis imovine koja čini javno dobro kao i popis ostale imovine, do 24. ožujka podijeliti imovinu te radnike raspodijeliti u nova društva, odnosno do kraja ožujka predložiti odluku o podjeli.

Za travanj je predviđeno savjetovanje sa socijalnim partnerima, kao i izrada poslovnih planova, organizacije i sistematizacije te pravilnika o radu novoosnovanih društava.

Nakon toga bi Vlada, u svibnju, trebala donijeti odluku o osnivanju novih društava. Izjave o osnivanju treba donijeti do 15. lipnja, kako bi do 30. lipnja sva društva bila registrirana na Trgovačkome sudu.

Dana 30. lipnja, po planu, trebala bi biti zaključena HŽ-ova bilanca, a s 1. srpnjem otvorit će se početne bilance novih četiriju društava, pojašnjavaju u HŽ-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙