FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush se moli za Sharona; Palestinci suočeni s nesigurnošću

WASHINGTON, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednikGeorge W. Bush izjavio je da se moli za izraelskog premijera ArielaSharona, koji je u srijedu navečer pretrpio novi moždani udar, dok jejedan palestinski dužnosnik rekao da je Sharonova bolest produbilanesigurnost glede mirovnog procesa.
WASHINGTON, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je da se moli za izraelskog premijera Ariela Sharona, koji je u srijedu navečer pretrpio novi moždani udar, dok je jedan palestinski dužnosnik rekao da je Sharonova bolest produbila nesigurnost glede mirovnog procesa.

"Laura i ja dijelimo zabrinutost izraelskog naroda za zdravlje premijera Ariela Sharona i molimo se za njegov oporavak", rekao je Bush u priopćenju.

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost Stephen Hadley izvijestio je Busha, koji se jako oslanja na Sharona u naporima za postizanje izraelsko-palestinskog mirovnog sporazuma, o zdravstvenom stanju izraelskog čelnika.

Analitičari smatraju da će ta kriza još više usporiti Bushovu bliskoistočnu mirovnu politiku.

"Na čisto ljudskoj osnovi žao nam je zbog gospodina Sharona", rekao je potpredsjednik palestinske vlade Nabil Shaath.

"To će na političkom planu pojačati nesigurnost s kojom smo suočeni glede mirovnog procesa", rekao je. "Ne može se predvidjeti što će se dogoditi".

Glasnogovornica Javiera Solane, visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i sigurnost, rekla je da on pažljivo prati razvoj događaja. "Jedino što možemo je željeti premijeru sve najbolje", rekla je.

Glasnogovornik libanonskog Islamskog džihada, dugogodišnjeg Sharonovog neprijatelja, iznio je drugačije stajalište. "Nama nije žao zbog njegova zdravstvenog stanja i neka završi u paklu bio živ ili mrtav", rekao je glasnogovornik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙