FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon pretrpio novi moždani udar

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon usrijedu navečer je primljen u bolnicu, nakon što je doživio novimoždani udar večer uoči planirane operacije srca, prenijele suagencije pozivajući se na izraelsku državnu televiziju.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon u srijedu navečer je primljen u bolnicu, nakon što je doživio novi moždani udar večer uoči planirane operacije srca, prenijele su agencije pozivajući se na izraelsku državnu televiziju.

Izraelski premijer Ariel Sharon je nakon što mu je u srijedu navečer pozlilo, prebačen u bolnicu. Izraelski mediji javljaju da se vjeruje kako je Sharon doživio novi moždani udar ili pak da mu je srce zakazalo.

Izraelska televizija Channel 2 izvijestila je da je premijer na nosilima unesen na odjel za hitni prijem jeruzalemske bolnice Hadassah, te da se iz službe hitne pomoći Zaka doznaje kako se žalio na bolove u grudima.

U priopćenju ureda izraelskog premijera se potvrđuje da je Sharon prebačen u jeruzalemsku bolnicu Hadassah gdje je u četvrtak trebao biti podvrgnut operaciji srca i navodi da je Sharonov privatni liječnik bio uz njega te da je premijer bio pri potpunoj svijesti.

U bolnicu je prebačen kolima hitne pomoći sa svog ranča u pustinji Negev, sat vremena udaljenog od bolnice.

Sharon je nakon blagog moždanog udara već bio hospitaliziran 18. prosinca. Liječnici su izjavili kako dugoročnih posljedica neće biti, no otkrili su mu urođenu srčanu manu koja je očito uzrokovala moždani udar.

U četvrtak ujutro je Sharon bio naručen u bolnicu kako bi bio podvrgnut operaciji kojom bi se ta srčana mana uklonila. Planiralo se da će Sharon zbog kateterizacije ostati u bolnici 24 sata, a tijekom liječenja i oporavka njegove su ovlasti prenesene na Ehuda Olmerta, njegovog zamjenika.

Premda se prema zasad raspoloživim informacijama iz medicinskih krugova u Jeruzalemu novi moždani udar kojeg je Sharon pretrpio u srijedu navečer ne smatra teškim, svjetski mediji mu pridaju veliko značenje s obzirom na dob i anamnezu izraelskog premijera Ariela Sharona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙