FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Olujna bura ograničava promet

ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Zbog očevida prometne nesreće nažupanijskoj cesti Krapina-Bednja promet teče naizmjence, javio jeHrvatski autoklub u 7 sati.
ZAGREB, 5. siječnja 2006. (Hina) - Zbog očevida prometne nesreće na županijskoj cesti Krapina-Bednja promet teče naizmjence, javio je Hrvatski autoklub u 7 sati.

Na autocesti A1 Zagreb-Split zbog olujne bure na dionici čvor Maslenica-južni ulaz tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 40 km/h.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zbog olujnih udara vjetra na dionici Kikovica-čvor Delnice zabranjen je promet za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama

Na dionici Kikovica-čvor Bosiljevo zbog mjestimice razmočena snijega na kolniku i kiše koja se ledi pri tlu zabranjen je promet kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama, a ostala teretna vozila moraju na barem jednoj pogonskoj osovini imati lance za snijeg. Osobna vozila i autobusi moraju imati zimsku opremu.

Na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:D3 Stubica-Kupjak, D32 Prezid-Crni Lug-Mrkopalj,D203 Brod na Kupi-Delnice,D305 Parg-Čabar, D501 Križišće-Oštrovica, ŽC 5034 Delnice-Kupjak-Vrbovsko, ŽC 5031 Čabar-Zamost, ŽC 5029 Konj-Gornje Jelenje-Sopač i ŽC 5061 Oštrovica-Gornje Jelenje.

Ista zabrana za istu kategoriju vozila vrijedi i na nekoliko državnih cesta u Lici: D25 Korenica-Lički Osik-Gospić-Karlobag, D42 Saborsko-Poljanak-Selište i D52 Borje-Vrhovine

Ostala vozila obvezatna su koristiti zimsku opremu .

Dionicom Jadranske magistrale (D8) Sibinj-Senj-Sv. Marija Magdalena ne smiju prometovati vozila I. i II. skupine (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikli i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom).

Paški i Krčki most te dionica Jadranske magistrale (D8) Bakar-Crikvenica-Sibinj zatvoreni su za vozila I. skupine, (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).

Ceste su u ostalom dijelu zemlje uglavnom mokre i skliske. U većem dijelu unutrašnjosti, u Zagorju, Podravini i Slavoniji pada gušći snijeg ili susnježica. Upozoravamo na poledicu na vlažnim dionicama.

Zbog izlijevanja rijeke Une zatvorena je D47 u Hrvatskoj Kostajnici. Vozi se obilazno, smjerom Petrinja-Glina-Gvozd. Ista je cesta zatvorena i u Kuljanima, na dionici Kostajnica-Dvor, pa se obilazi preko Jovca i Divuše.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema gužve.

Trajektne linije Brestova-Porozina za otok Cres i Prizna-Žigljen za otok Pag prekinute su.

U povodu sutrašnjeg blagdana Sveta Tri Kralja danas će od 15 do23 sata trajati zabrana vožnje za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, na svim važnijim cestama u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙