FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Ledena kiša - oprez u vožnji

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Zbog ledene kiše za sva je vozilazatvorena dionica ceste D25 Gospić-Karlobag, a na dionici Jadranskemagistrale (D8) Bakar-Senj-Sveta Marija Magdalena vrijedi zabranaprometa za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila sakamp-prikolicama i motocikli), javio je večeras Hrvatski autoklub.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Zbog ledene kiše za sva je vozila zatvorena dionica ceste D25 Gospić-Karlobag, a na dionici Jadranske magistrale (D8) Bakar-Senj-Sveta Marija Magdalena vrijedi zabrana prometa za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila sa kamp-prikolicama i motocikli), javio je večeras Hrvatski autoklub.

Zbog ledene kiše koja pada u gotovo cijeloj zemlji nužan je oprez u vožnji, te prilagođena brzina vožnje samom stanju na kolniku. HAK posebnu pozornost skreće vozačima na dionicu autoceste A1 od Bosiljeva do tunela Sv.Rok, zatim na dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice do tunela Tuhobić, gdje je promet dodatno otežan i zbog na mahove olujnog udara vjetra, duž cijele dionice autoceste A2 Velika Ves-Zagreb (Jankomir), te na širem zagrebačkom području.

U Gorskom kotaru i Lici, pored kiše povremeno pada i slab snijeg.

Zbog mogućih odrona na području Zagorja, Gorskog kotara, Like, te duž Jadranske magistrale, HAK savjetuje pojačan oprez.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj, kolona je duga oko kilometar. Na ostalim prijelazima prometuje se bez čekanja.

Trajektna linija Brestova-Porozina za otok Cres prevozi samo osobna vozila. Trajekt za otok Pag plovi na dužoj relaciji prema Staroj Novalji. Ostali trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙