FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg u Lici i G. kotaru

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - U Lici i kroz Gorski kotar povremenopada snijeg, ima ga na dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split izmeđutunela Mala Kapela i Otočca, između Otočca i Gospića te na A6,Rijeka-Zagreb, od Oštrovice do tunela Čardak, izvijestio je Hrvatskiautoklub (HAK) u 9 sati.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - U Lici i kroz Gorski kotar povremeno pada snijeg, ima ga na dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split između tunela Mala Kapela i Otočca, između Otočca i Gospića te na A6, Rijeka-Zagreb, od Oštrovice do tunela Čardak, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 9 sati.

Državnom cestom D23 preko Vratnika, od Senja do Žute Lokve, ne smiju voziti kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama, ostali prometuju isključivo sa zimskom opremom.

U Gorskome kotaru više nema zabrana za teretna vozila.

Ceste su posvuda mokre i mjestimice vrlo skliske, posebno na dijelu autoceste A1 od čvora Prgomet do Dugopolja gdje je padala tuča.

Učestali su odroni zemlje i kamenja u Lici, Gorskome kotaru, te duž Jadranske magistrale (na njoj traje sanacija odrona u mjestu Krilo Jasenice). Odrona ima najviše na širem području Gračaca (u smjeru Knina, Obrovca i Udbine, te na D218 od Dobrosela prema Otriću), ali i u Zagorju, na D206 Pregrada-Hum na Sutli, te D205 Tuhelj-Zelenjak.

Na pojedinim je cestama veća količina vode - zatvorene su: D36 Jamnica-Gradec Pokupski, Pokupsko-Šišljević (mjesto Rožin-Breg), ŽC 3231 Glina -Veliki Ogljaj, kod mjesta Šibine, te ŽC 3229 Bijeljevina-Staro selo. Umjesto zatvorenom ŽC Jerovec-Ivanec (izlila se rijeka Bednja), vozi se ŽC 2084 Kamiža-Jerovec. Zbog izlijevanja Une zatvorena je D47 između Golinje i Kuljana, a obilazan smjer je Divuša-Jovac-Golinja.

Otežano se vozi i po D6 Gvozdanjsko-Dvor, te kroz mjesto Okić, ali i D42 Ogulin-Oštarije (u mjestu Oštarije - izlijevanje Mrežnice).

Na graničnim prijelazima zasad nema zadržavanja.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙