FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon kritično i nakon šest sati trajanja operacije

JERUZALEM, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer ArielSharon (77), koji je u srijedu navečer pretrpio teški moždani udar ukritičnom je stanju nakon šest sati trajanja operativnog zahvatazaustavljanja moždanog krvarenja, rekli su liječnici u četvrtak.
JERUZALEM, 5. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Izraelski premijer Ariel Sharon (77), koji je u srijedu navečer pretrpio teški moždani udar u kritičnom je stanju nakon šest sati trajanja operativnog zahvata zaustavljanja moždanog krvarenja, rekli su liječnici u četvrtak.

"Očekujemo da će operativni zahvat vjerojatno potrajati još nekoliko sati. Premijer je pod sedativima i priključen je na respirator. Mogu samo reći da je njegovo stanje teško", rekao je Shlomo Mor-Yosef, direktor jeruzalemske bolnice Hadassah.

Sharonovi suradnici koji su ranije napustili bolnicu odbili su reći novinarima kakvo je zdravstveno stanje premijera.

Dnevnik Haaretz objavio je na svojim Internet stranicama da je Sharon djelomično paraliziran i da mu liječnici daju jako male šanse za oporavak.

Ovlasti izraelskog premijera prenesene su na Sharonova zamjenika Ehuda Olmerta, koji je za četvrtak sazvao izvanredan sastanak izraelskog kabineta.

Sharon je nakon blagog moždanog udara već bio hospitaliziran 18. prosinca. Liječnici su tada izjavili da dugoročnih posljedica neće biti, no otkrili su mu urođenu srčanu manu koja je očito uzrokovala moždani udar.

Za četvrtak ujutro Sharon je bio naručen u bolnicu kako bi bio podvrgnut operaciji kojom bi se ta srčana mana uklonila.

Sharon je nakon što mu je u srijedu navečer pozlilo, prebačen s ranča u Negevu u bolnicu, večer uoči planirane operacije srca.

Po prvim informacijama, izraelski premijer pretrpio je lakši udar, ali liječnici su potom objavili da je stanje izraelskog premijera ozbiljno nakon što je pretrpio značajan moždani udar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙