FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog optužnice Sharonov sin odrekao se zastupničkog mjesta

JERUZALEM, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Omri Sharon, sin izraelskogpremijera Ariela Sharona, u ponedjeljak je u pismu upućenom parlamentupodnio ostavku na zastupničko mjesto u parlamentu zbog afere tajnogfinanciranja izborne kampanje svoga oca, objavio je glasnogovornikparlamenta.
JERUZALEM, 3. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Omri Sharon, sin izraelskog premijera Ariela Sharona, u ponedjeljak je u pismu upućenom parlamentu podnio ostavku na zastupničko mjesto u parlamentu zbog afere tajnog financiranja izborne kampanje svoga oca, objavio je glasnogovornik parlamenta.

Omri Sharon je sredinom studenoga priznao krivnju za "lažno svjedočenje" i krivokletstvo zbog tajnog financiranja izborne kampanje svoga oca.

Tvrtka Annex Research, pod kontrolom Omrija Sharona, financirala je s gotovo milijun i po dolara 1999. godine, posredstvom jedne inozemne tvrtke, izbornu kampanju omogućivši Arielu Sharonu dolazak na čelo Likuda na unutarstranačkim izborima. Nakon toga Sharon stariji postaje kandidat za premijera te premijer 2001. godine.

Prema izraelskom zakonu maksimalno 200.000 dolara za izbornu kampanju mogao je dobiti Ariel Sharon koji, međutim, nije optužen zbog afere, kao ni njemu bliski suradnici, u "nedostatku dokaza".

Omriju Sharonu prijeti zatvor zbog optužnice, a njegov otac Ariel natjecat će se na izborima kao predsjednik nove stranke Kadima, koju je osnovao i koja po anketama slovi za izbornog favorita.

Omrija Sharona očekuje nastavak suđenja 23. siječnja i bit će to u jeku predizborne kampanje te on tvrdi da bi se tom činjenicom mogli okoristiti politički protivnici njegova oca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙