FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tradicionalna škola folklora u Crikvenici

ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Tradicionalna Zimska školahrvatskoga folklora počela je u utorak 3. siječnja u hotelu Kaštel uCrikvenici i trajat će do 14. siječnja kada će na završnoj večerinastupiti svi polaznici, izvijestio je u srijedu organizator Hrvatskamatica iseljenika.
ZAGREB, 4. siječnja 2006. (Hina) - Tradicionalna Zimska škola hrvatskoga folklora počela je u utorak 3. siječnja u hotelu Kaštel u Crikvenici i trajat će do 14. siječnja kada će na završnoj večeri nastupiti svi polaznici, izvijestio je u srijedu organizator Hrvatska matica iseljenika.

Prijavljeno je 107 polaznika iz Argentine, Austrije, Australije, BiH, Kanade, Mađarske, Njemačke, Slovačke, SAD-a, Švedske i Vojvodine te iz cijele Hrvatske. To su većinom voditelji hrvatskih folklornih i tamburaških društava u tim zemljama.

Na ovogodišnjoj Zimskoj školi podučavat će se o plesovima, pjesmama, glazbalima i narodnim nošnjama hrvatskog alpskoga područja, odnosno Međimurja, Podravine, Prigorja, Zagorja, okolice Karlovca, Gorskoga Kotara i Istre, priopćeno je.

Polaznici su mogli izabrati pohađanje nastave u jednoj od tri ponuđene grupe - u plesu, sviranju tambura i sviranju hrvatskih tradicijskih glazbala.

Tu školu folklora osnovao je 1963. ugledni hrvatski etnokoreolog Ivan Ivančan, a danas ju vodi Andrija Ivančan.

Uz njega će predavati i maestro Siniša Leopold, Željko Bradić, Stjepan Večković, Goran Oreb, Vidoslav Bagur, Josip Forjan, Kristina Benko, Miro Kirinčić, Vladimir Kuraja, Dražen Šoić i glazbeni repetitor Ivan Kršek.

Nastava će se održavati prije i poslije podne, a u večernjim satima planirani su dodatni programi u kojima će za polaznike Zimske škole folklora nastupati izvorne folklorne skupine i klape. Bit će predstavljena nova izdanja knjiga o hrvatskom folkloru i prikazivat će se video snimke s terena.

Svečana završna priredba Škole folklora, na kojoj će nastupiti svi polaznici, održat će se u subotu, 14. siječnja, u Gradskoj športskoj dvorani u Crikvenici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙