FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pojas Gaze: Naoružana skupina blokirala terminal u Rafahu

GAZA , 4. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Naoružani pripadnici Fatahaprosvjedovali su u srijedu zbog uhićenja jednog od njihovih članova, uskladu s naredbom Palestinske samouprave te su u srijedu blokiraliterminal u Rafahu na granici između pojasa Gaze i Egipta, izvijestilisu očevici.
GAZA , 4. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Naoružani pripadnici Fataha prosvjedovali su u srijedu zbog uhićenja jednog od njihovih članova, u skladu s naredbom Palestinske samouprave te su u srijedu blokirali terminal u Rafahu na granici između pojasa Gaze i Egipta, izvijestili su očevici.

Stotinjak naoružanih muškaraca smjestilo se na ulasku u terminal braneći na taj način prolaznicima i putnicima ulazak i izlazak. Isprva su militanti kontrolirali identitet putnika i prolaznika, tvrdeći da na taj način žele spriječiti putovanja isključivo dužnosnika Palestinske samouprave.

Oni zahtijevaju oslobođenje Allaae al-Hamsa, kojega su u utorak uhitili pripadnici palestinskih snaga sigurnosti, smatrajući ga odgovornim za prošlotjednu otmice troje britanskih državljana u pojasu Gaze.

Alaa al-Hams šef je frakcije Brigada mučenika al-Aqse, oružane skupine povezane s pokretom Fatah, kojemu je na čelu Mahmud Abbas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙