FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europski promatrači zbog nasilja napustili terminal u Rafahu

GAZA, 30. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Europski promatrači na graničnomprijelazu Rafah, između pojasa Gaze i Egipta, napustili su u petaksvoje položaje nakon što je prosvjed pred terminalom postao nasilan, apalestinski militanti zapucali u zrak, izjavio je glasnogovornikEuropske komisije.
GAZA, 30. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Europski promatrači na graničnom prijelazu Rafah, između pojasa Gaze i Egipta, napustili su u petak svoje položaje nakon što je prosvjed pred terminalom postao nasilan, a palestinski militanti zapucali u zrak, izjavio je glasnogovornik Europske komisije.

"Naši promatrači otišli su prije pucnjave na sigurno jer je situacija nestabilna", rekao je glasnogovornik.

Naglasio je da će se promatrači vratiti na svoje položaje čim se situacija smiri.

Granični prijelaz u međuvremenu je zatvoren.

Stotine Palestinaca, militanata i pripadnika palestinskih snaga sigurnosti, blokirale su pristup terminalu, rekao je glasnogovornik palestinskog ministarstva unutarnjih poslova, ocijenivši događaj "neprihvatljivim".

Palestinci prosvjeduju zbog nemoći palestinskih vlasti da suzbiju rastuće bezvlašće u pojasu Gaze, koje najbolje ilustrira jučerašnji incident na jugu tog područja kada su članovi jednog klana iz Rafaha, nakon uhićenja jednog člana obitelji, napali policijsku postaju i ubili jednog policajca a još trojicu ozlijedili.

U međuvremenu, izraelske snage u petak su uklonile tri nezakonita židovska naselja na Zapadnoj obali, u blizini Ramallaha i Beit Ela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙