FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić uputio čestitku pripadnicima HRZ i PZO

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovnizapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić uputio je, u povodu 14.obljetnice utemeljenja i djelovanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iprotuzračne obrane, čestitku svim pripadnicima HRZ i PZO, časnicima,dočasnicima, vojnim službenicima i namještenicima, priopćeno je izUreda predsjednika.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić uputio je, u povodu 14. obljetnice utemeljenja i djelovanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, čestitku svim pripadnicima HRZ i PZO, časnicima, dočasnicima, vojnim službenicima i namještenicima, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Čestitajući im na ratnim uspjesima, kao i na zahtjevnim, mirnodopskim uspjesima, predsjednik Mesić istaknuo je kako "nije bilo nimalo lako stvarati i snažiti Zrakoplovstvo koje je izraslo prvenstveno na temeljima vaših htijenja, odlučnosti i velike ljubavi prema Domovini".

Predsjednik je u čestitki naglasio kako su pripadnici HRZ i PZO svoje dragocjeno iskustvo prenijeli već mnogim generacijama svojih nasljednika, znajući koliko su školovanje i usavršavanje značajni za budućnost zrakoplovstva. "Uspješno se nosite s brzim tehnološkim napretkom i zahtjevima globalnih sigurnosnih kretanja. Svoje potrebe i mogućnosti znali ste pomiriti u vrijeme najžešćih ratnih dana, isto tako to znate i danas", rekao je Mesić.

"Divim se svima vama, a naročito mlađim naraštajima koji strpljivo i s puno razumijevanja iščekuju trenutak kada će svoje znanje moći u potpunosti nadograditi i pokazati na suvremenoj zrakoplovnoj tehnici. Volio bih da i taj trenutak osvane što prije, ne samo zbog želje da vam se omogući rad na najsuvremenijim sustavima današnjice, već i kao izraz sposobnosti i mogućnosti države da takve sustave posjedujemo i održavamo", poručio je predsjednik.

Istaknuvši potrebu osiguravanja primjerenih uvjeta u kojima će se moći nesmetano pripremati za prihvat suvremene tehnologije, predsjednik Mesić je naglasio kako "ne smije biti zastoja u procesu obuke, moraju se osigurati materijalni i tehnički uvjeti koji neće biti kočnica vašem entuzijazmu i vašoj ambicioznosti. Potrebno je prepoznati i cijeniti ljudski potencijal koji, općenito, resi naše Oružane snage pa tako i naše zrakoplovce i protuzračnu obranu. Vjerujem da najodgovorniji ljudi u našoj državi imaju snage i volje osigurati vam preduvjete koji će, uz vašu nesebičnu požrtvovnost i neiscrpno iskustvo, učvrstiti temelje modernih zrakoplovnih snaga 21. stoljeća čijem izrastanju svjedočite i u čijem nastajanju aktivno sudjelujete".

Na kraju poruke, predsjednik Republike još jednom je čestitao svim pohvaljenim, nagrađenim i promaknutim pripadnicima HRZ i PZO.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙