FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić čestitao Božić kardinalu Bozaniću i katoličkim vjernicima

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićdanas je uputio kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom ipredsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, i katoličkim vjernicimačestitku u povodu Božića .
ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić danas je uputio kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom i predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, i katoličkim vjernicima čestitku u povodu Božića .

"Božić, blagdan Isusova rođenja, na poseban način osvjetljava ljudsku povijest. Njegovo značenje nadilazi prigodnost i običajnost, potičući, ne samo kršćanske vjernike, nego i sve ljude dobre volje da se upitaju o tajni čovjeka i Boga i tajni života", ističe predsjednik na početku čestitke.

U nastavku dodaje kako obilježavajući osobno, obiteljski i društveno ovo blagdansko vrijeme, ujedno završavamo godinu koja je na poseban način označila život Katoličke crkve i naše domovine.

"Želim se u ovom trenutku sjetiti drage uspomene na papu Ivana Pavla II., čije je djelo obilježilo povijest Katoličke crkve i svijeta kraja drugog i početka trećeg tisućljeća, a koji je toliko dobra učinio i za hrvatski narod i Republiku Hrvatsku. Ostajemo mu za sve to uvijek zahvalni", napominje predsjednik Mesić.

Pritom dodaje kako mu je drago što može ustvrditi da odnosi između Republike Hrvatske i Svete Stolice, koju sada vodi papa Benedikt XVI., ostaju na visokoj razini srdačnosti, razumijevanja i suradnje.

Po predsjednikovim riječima, ova je godina važna i zbog početka pregovora Republike Hrvatske s Europskom unijom o našem punopravnom članstvu.

"Opća Crkva i Crkva u Hrvatskoj tom su opredjeljenju naše zemlje uvijek davale važnu potporu. Sada, kada su političke teškoće uvelike svladane, potrebno je voditi brigu o tome da sačuvamo sve odlike svoje duhovne i materijalne baštine kako bi naše buduće članstvo bilo istinska pomoć našemu razvoju, a ujedno obogaćenje i za Europsku uniju", napominje predsjednik Mesić.

Smatra kako svakako društveni mir i pravda, osobna i socijalna sigurnost, materijalni i duhovni napredak ostaju vrijednosti za čije je ostvarenje potrebna zauzetost svih.

Vjerujem da će i u novoj godini svekolika suradnja između tijela državne vlasti i Katoličke crkve biti nastavljena i poboljšana za dobro katoličkih vjernika i svih hrvatskih građana, ističe predsjednik.

"Vama, svim katoličkim biskupima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima u domovini i iseljeništvu želim čestit Božić i obilje svakoga dobra u novoj, 2006. godini!", stoji na kraju čestitke predsjednika Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙