FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: sjednica odbora za osnivanje Muzeja suvremene umjetnosti

PULA, 14. prosinca 2005. (Hina) - U Puli je danas održana prva sjednicaInicijativnog odbora za osnivanje istarskog Muzeja suvremeneumjetnosti na kojoj je istarski župan Ivan Jakovčić ustvrdio kako jemuzej prijeko potreban Istri kao jedinstveno kulturno središte.
PULA, 14. prosinca 2005. (Hina) - U Puli je danas održana prva sjednica Inicijativnog odbora za osnivanje istarskog Muzeja suvremene umjetnosti na kojoj je istarski župan Ivan Jakovčić ustvrdio kako je muzej prijeko potreban Istri kao jedinstveno kulturno središte.

Po njegovim riječima Muzej suvremene umjetnosti bit će "snažan dodatak kvaliteti života u Istri i mali hram suvremene kulture".

Povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić-Cvajner izrazila je zadovoljstvo što je politika nakon punih dvadeset godina iskazala volju za osnivanjem takva muzeja.

"Sada je naša moralna obveza, ali i strukovni izazov, da projekt provedemo do kraja jer smatram da je osnivanje Muzeja zapravo najvažniji desetljetni kulturni događaj", kazala je Gorka Ostojić-Cvajner.

Na današnjoj sjednici osnivačkog odbora, ustanovljena 15. studenoga odlukom Županijskog poglavarstva, utvrđen je program rada za iduću godinu i odlučeno kako će taj odbor odrediti tko će biti osnivači muzeja i mjesto njegova sjedišta. Kako je rečeno, izradit će se i upisnik, t.j. baza podataka muzejskih predmeta od početka 20. stoljeća u Istarskoj županiji.

U tijeku 2007. bit će naručena izradba muzeološke koncepcije i raspisan pozivni natječaj za izgradnju nove ili obnovu neke stare zgrade te za to pronaći novčani izvori.

Po prvim procjenama Istra bi dugoočekivan Muzej suvremene umjetnosti mogla dobiti za tri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙