FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kulturna akcija "Noć muzeja u Zagrebu"

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko muzejsko društvo prireditće navečer 15. prosinca u šest zagrebačkih muzeja kulturnu akciju "Noćmuzeja u Zagrebu".
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatsko muzejsko društvo priredit će navečer 15. prosinca u šest zagrebačkih muzeja kulturnu akciju "Noć muzeja u Zagrebu".

U povodu te kulturne priredbe, u tijeku koje će posjet muzejima biti besplatan, danas su organizatori na konferenciji za novinare istaknuli da će u akciji sudjelovati šest muzeja: Muzej grada Zagreba, Muzej suvremene umjetnosti, Arheološki muzej, Muzeja "Mimara", Etnografski muzej i Muzej za umjetnost i obrt.

Hrvatska muzejska zajednica i ICOM (Nacionalni odbor Međunarodnoga muzejskog vijeća) pod pokroviteljstvom UNESCO-a nastojat će sljedećih godina u akciju uključiti veći broj muzeja, najavljeno je na konferenciji.

Istaknuto je kako je to povod i za temeljitu raspravu o materijalnim i kadrovskim mogućnostima hrvatskih muzeja te produžetku radnog vremena muzeja za posjetitelje u skladu s potrebama građana i sve većeg broja turista,

Tijekom "Noći muzeja u Zagrebu" 15. prosinca od 18 sati do 1 sat 16. prosinca svaki od muzeja priredio je poseban program.

Muzej grada Zagreba priređuje "Noć antičke Sepomaje", Muzej suvremene umjetnosti performans Centra za kulturu Maksimir "na novom objektu MSU-a" u Novom Zagrebu i izložbu "Criss-Cross" u zgradi na Katarinskom trgu. Arheološki muzej otvara izložbu "Odiseja čovječanstva" te događaj "Totally Out". Muzej "Mimara" predstavlja uz stalan postav izložbu "Željka i Borisa Rogića: Kaleidoskop nade". U Etnografskom muzeju najavljen je koncert božićnih pjesama Lidije Bajuk, a u Muzeju za umjetnost i obrt Davor Gobac vodi kroz izložbu "Skriveno blago MUO-a".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙