FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Optuženo 96 dužnosnika zbog nesreća u rudnicima

PEKING, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Dva zamjenika pokrajinskihguvernera su smijenjena, a protiv 96 dužnosnika koje se smatraodgovornima za šest velikih rudarskih nesreća u kojima je uposljednjih 13 mjeseci poginulo 528 osoba, podignute su optužnice,objavila je kineska vlada u petak.
PEKING, 23. prosinca 2005. (Hina/AP) - Dva zamjenika pokrajinskih guvernera su smijenjena, a protiv 96 dužnosnika koje se smatra odgovornima za šest velikih rudarskih nesreća u kojima je u posljednjih 13 mjeseci poginulo 528 osoba, podignute su optužnice, objavila je kineska vlada u petak.

Za svih šest nesreća krive se direktori koji nisu poštivali sigurnosna pravila, ponekad i uz službeni blagoslov, navodi se u priopćenju vlade.

Kineska je vlada pokušavala bez uspjeha posljednjih nekoliko godina smanjiti krvoproliće u kineskim rudnicima gdje godišnje pogine i do 5.000 osoba u požarima i drugim oblicima nesreća.

U šest najvećih nesreća od studenog 2004. godine istražitelji su zaključili da lokalni i pokrajinski dužnosnici nisu pojačali sigurnosne mjere, kazao je direktor kineske agencije za industrijsku sigurnost Li Yizhong.

"Nadamo se da će svi rudnici izvući pouku iz ovih gorkih lekcija koje su nam donijele nesreće i da će pojačati sigurnosne mjere", kazao je Li.

Novinska agencija Xinhua objavila je u petak da su u eksploziji plina na gradilištu ceste na jugozapadu Kine poginula 42 radnika.

Agencija dodaje kako se ne zna konačan broj stradalih, budući da još uvijek traje akcija spašavanja.

Eksplozija se dogodila blizu grada Dujiangyan u provinciji Sichuan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙