FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: Županijska skupština bez kvoruma

POŽEGA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Izvanredna sjednica SkupštinePožeško-slavonske županije, na čijem je dnevnom redu bio rebalansproračuna za ovu i prijedlog proračuna za iduću godinu, danas je nakonpetnaestak minuta trajanja odgođena zbog nedostatka kvoruma.
POŽEGA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Izvanredna sjednica Skupštine Požeško-slavonske županije, na čijem je dnevnom redu bio rebalans proračuna za ovu i prijedlog proračuna za iduću godinu, danas je nakon petnaestak minuta trajanja odgođena zbog nedostatka kvoruma.

Županijska skupština tako ni u drugom pokušaju nije prihvatila proračun, a ako ga ne donese do kraja ove godine, financiranje će biti privremeno za prva tri mjeseca, te ako se to pitanje ne riješi u tom roku, mogući su i prijevremeni izbori.

Nakon što je danas utvrđeno da su odsutna 23 od ukupno 42 vijećnika, predsjednik Skupštine Radoslav Galić ustvrdio je da se sjednica zbog nedostatka kvoruma odgađa te da će novu sjednicu zakazati za sam kraj godine, 30. prosinca.

Današnjoj izvanrednoj sjednici nisu bili nazočni vijećnici vladajuće koalicije HDZ-a, HSP-a, DC-a, HSU-a i HSLS-a.

Izvanredna sjednica bila je sazvana nakon što vijećnici 15. prosinca nisu podržali rebalans ovogodišnjeg i proračun za iduću godinu. Za proračun je glasovalo samo 19 od 41 nazočnog vijećnika. Proračun nisu, uz oporbene vijećnike, podržala ni tri vijećnika člana HSP-a, stranke vladajuće koalicije.

Glavni razlog neprihvaćanju je "manjak" u proračunu od 8,5 milijuna kuna. Taj je iznos Županija posudila "Kamen Ingradu" i "Vodoprivredi Požega" koje taj novac nisu vratile. Vijećnici su izrazili sumnju da će taj novac biti vraćen u kratkom roku, osobito jer je "Vodoprivreda Požega" sada u stečaju.

HSP-ovci su u međuvremenu za današnju sjednicu bili najavili da će zatražiti izglasavanje nepovjerenja svom stranačkom kolegi, dožupanu za gospodarstvo Vladi Zecu zbog neizvršenja proračuna. Zec je, inače, direktor "Kamen Ingrada", tvrtke koja nije vratila 4,3 milijuna kuna posuđenih sredstava iz županijskog proračuna.

Nedolazak svojih koalicijskih partnera predsjednik Skupštine Radoslav Galić (DC) kratko je prokomentirao time kako vjeruje da će se idućeg tjedna sjednica održati jer se mora donijeti proračun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙