FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pariz nezadovoljan britanskim prijedlogom proračuna EU

PARIZ, 5. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuska je u ponedjeljakkritizirala britanski prijedlog novog europskog proračuna kojipredviđa smanjenje pomoći za nove zemlje članice, ali i smanjenjebritanskog rabata.
PARIZ, 5. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Francuska je u ponedjeljak kritizirala britanski prijedlog novog europskog proračuna koji predviđa smanjenje pomoći za nove zemlje članice, ali i smanjenje britanskog rabata.

"Upravo smo saznali za prijedloge britanskog predsjedništva o financijskim perspektivama. Prijedlozi, čini se, nisu takvi da bi mogli dovesti do dogovora kojeg svi priželjkujemo", izjavio je francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy.

Velika Britanija, trenutna predsjedateljica EU-a, predložila je rezanje europskog proračuna za razdoblje od 2007.-2013. na 846,8 milijardi eura, odnosno 1,03 posto europskog BDP-a, u usporedbi s 871 milijardom, odnosno 1,06 posto BDP-a, koliko je predložio prethodni predsjedatelj Luksemburg.

Prijedlog predviđa smanjenje pomoći za nove zemlje članice za 10 posto te smanjenje britanskog rabata za 1,18 milijardi eura godišnje. London međutim i dalje traži reformu poljoprivrednih subvencija, čemu se Pariz protivi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙