FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFS o preseljenju "Kinoteke" u kino "Tuškanac"

ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - U povodu novinskih napisa o mogućempreseljenju "Kinoteke" u kino "Tuškanac", Hrvatski filmski savez (HFS)koji koristi to kino, priopćio je danas da nije točno da u Zagrebunema prostora za prikazivanje filmskih klasika jer kino "Tuškanac" touspješno radi od prošle godine.
ZAGREB, 7. prosinca 2005. (Hina) - U povodu novinskih napisa o mogućem preseljenju "Kinoteke" u kino "Tuškanac", Hrvatski filmski savez (HFS) koji koristi to kino, priopćio je danas da nije točno da u Zagrebu nema prostora za prikazivanje filmskih klasika jer kino "Tuškanac" to uspješno radi od prošle godine.

Vinko Brešan, direktor Zagreb filma, pod čijom je upravom do ovog tjedna bio prostor "Kinoteke" koji je vraćen Župi sv. Blaža, najavio je da bi se oprema i zaposleni iz "Kinoteke" mogli preseliti u "Tuškanac".

Po podatcima Zagreb filma u "Kinoteci" je zaposleno četvero djelatnika - voditelj odjela prikazivanja filmova, biljeter, prodavačica ulaznica i kinooperater.

Važnom razlikom između "Kinoteke" i "Tuškanca", u kojoj se, podsjeća tajnica HFS-a Vera Robić-Škarica od 1990. ne prikazuje kinotečni nego repertoarni art program, smatra što kino "Tuškanac" ne prikazuje komercijalni program niti naplaćuje ulaznice.

Robić-Škarica naglašava da sadašnji proračun HFS-a ne bi mogao podnijeti nove zaposlene te da će to morati rješavati Zagreb film i Gradski ured za kulturu. Za opremu "Kinoteke" kaže da su stručnjaci procijenili da je stara i da od nje nema puno koristi.

HFS još nije razgovarao sa Zagreb filmom o tome, no, naglašava Robić-Škarica, oni izvrsno surađuju i otkad je Brešan ravnatelj odnosi su im apsolutno poslovno korektni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙