FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novogodišnje proslave u svijetu nisu prošle bez incidenata

ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Novogodišnje proslave obično neprolaze bez žrtava i ozlijeđenih, pa se prvog dana 2006. u svijetuzbrajaju posljedice najluđe noći u godini.
ZAGREB, 1. siječnja 2006. (Hina) - Novogodišnje proslave obično ne prolaze bez žrtava i ozlijeđenih, pa se prvog dana 2006. u svijetu zbrajaju posljedice najluđe noći u godini.

Strahovi da će se proslave u Francuskoj pretvoriti u ponavljanje nasilja koje je u listopadu potreslo zemlju, pokazali su se neosnovanima budući da su mladi zapalili "samo" 425 automobila u noći sa subote na nedelju što je nešto više od prošle godine, ali ne alarmantno, objavljeno je u nedjelju u Parizu.

Tijekom noći sa subote na nedjelju u Francuskoj su zbog nereda uhićene 362 osobe.

Francuska je strahovala od ponavljanja velikih nemira te su u čitavoj zemlji bile pojačane mjere sigurnosti. Francuska vlada razmjestila je ukupno 25.000 pripadnika policije i civilnih sigurnosnih službi, a ministar unutarnjih poslova Nicolas Sarkozy vratio se u zemlju s godišnjeg odmora kako bi nadgledao provođenje operacije. Samo u Parizu Novu godinu je uz vatromet i šampanjac dočekalo gotovo pola milijuna ljudi.

Tijekom novogodišnje noći u Berlinu, prema privremenim brojkama koje su objavljene u nedjelju, ozlijeđeno je više od 700 osoba. Na ulicama glavnog njemačkog grada 2006. godinu dočekalo je gotovo milijun osoba. Glavni uzrok ozljeda bio je alkohol, ali i svađe i paljenje petardi.

Novogodišnje proslave nisu prošle mirno ni na Filipinima, gdje su tri osobe izgubile život a više od 600 ih je ozlijeđeno.

U Nizozemskoj su tijekom prošle noći dvije osobe poginule a više od 100 ih je uhićeno u Rotterdamu, gdje je izbio sukob na ulazu u jednu diskoteku.

Tradicionalna novogodišnja parada na sjeveru Japana završila je s 15 ozlijeđenih osoba kada se vozač automobila, u pripitom stanju, zaletio u povorku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙