FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Optužen američki marinac koji je pucao na talijanskog agenta

RIM, 22. prosinca 2005. (Hina) - Tužiteljstvo u Rimu podiglo je učetvrtak optužnicu protiv američkog marinca Maria Lozane, koji jeusmrtio časnika talijanske tajne službe (SISMI) Nicolu Caliparija uBagdadu 4. ožujka ove godine.
RIM, 22. prosinca 2005. (Hina) - Tužiteljstvo u Rimu podiglo je u četvrtak optužnicu protiv američkog marinca Maria Lozane, koji je usmrtio časnika talijanske tajne službe (SISMI) Nicolu Caliparija u Bagdadu 4. ožujka ove godine.

Mario Lozana je optužen za namjerno ubojstvo Caliparija kada je pucao na automobil u kojem se nalazio talijanski agent s tek oslobođenom novinarkom talijanskom lista "Manifesto", Giulianom Sgrena. Prema talijanskom tužiteljstvu Lozano je namjerno pucao na automobil s talijanskim agentima i novinarkom. Optužnicu su potpisali protuteroristički tužitelj Franco Ionta i tužitelji Pietro Saviotti i Erminio Amelio.

Poslije ubojstva Caliparija sastavljena je talijansko-američka istražna komisija, ali talijanska strana nije htjela potpisati izvještaj u kojem se govorilo kako je automobil išao prebrzo, više od 80 km na sat, te da je zbog toga što se nije htio zaustaviti američka ophodnja otvorila vatru.

Talijanska istraga utvrdila je da je automobil išao sporo, oko 40 km na sat, te da je po njemu pucano iz samo jednog oružja, onog u rukama Maria Lozane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙