FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračani žele "što prije" vidjeti odlazak Amerikanaca

WASHINGTON, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Iračani žele vidjeti "štoprije" odlazak američkih postrojbi i postrojbi drugih zemaljaraspoređenih na iračkom tlu, priznao je u nedjelju zapovjednikameričkih oružanih snaga general Peter Pace.
WASHINGTON, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Iračani žele vidjeti "što prije" odlazak američkih postrojbi i postrojbi drugih zemalja raspoređenih na iračkom tlu, priznao je u nedjelju zapovjednik američkih oružanih snaga general Peter Pace.

Najviši američki vojni dužnosnik je istaknuo da se trenutačno razmatra mogućnost da se broj američkih vojnika mjesečno smanjuje.

"Iračani bi očito najviše voljeli da višenacionalne snage napuste njihovu zemlju što je prije moguće", rekao je general Pace.

"Oni ne žele da odemo sutra, ali žele da odemo što je prije moguće", dodao je.

Ova Paceova izjava uslijedila je nakon što je američki ministar obrane Donald Rumsfled najavio da će do proljeća 2006. godine povući iz Iraka dvije borbene brigade ili oko 7.000 vojnika.

Pace je međutim odbacio tvrdnje da se američko ministarstvo obrane trenutačno priprema za smanjenje broja američkih vojnika na 100.000 do kraja iduće godine.

SAD ima 155.000 svojih vojnika u Iraku, a namjerava do kraja siječnja iduće godine tu brojku smanjiti na 138.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙