FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naoružani Palestinci dinamitom uništili klub UN-a u Gazi

GAZA, 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Naoružani i maskirani Palestincipreuzeli su u nedjelju u zoru kontrolu nad privatnim klubomnamijenjenim djelatnicima UN-a u Gazi, a zatim su taj klub dinamitomdigli u zrak, saznaje se iz palestinskih sigurnosnih izvora.
GAZA, 1. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Naoružani i maskirani Palestinci preuzeli su u nedjelju u zoru kontrolu nad privatnim klubom namijenjenim djelatnicima UN-a u Gazi, a zatim su taj klub dinamitom digli u zrak, saznaje se iz palestinskih sigurnosnih izvora.

Posjetitelji kluba već su otišli svojim kućama kada su naoružane i maskirane osobe upale u klub, zavezale djelatnike osiguranja i zatim eksplozivom raznijeli prozore i krov kluba, jednog od rijetkih mjesta u Gazi gdje se poslužuje alkohol.

Ulazak u klub UN-a bio je dopušten samo stranim državljanima. Klub UN-a u sklopu kojega je bio restoran, bar i dvorana za stolni tenis, nalazi se na mediteranskoj obali Gaze, u neposrednoj blizini ureda palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za taj incident, koji je jedan u nizu znakova rastućeg nemira na palestinskim područjima.

Ovo je prvi napad takve vrste na ciljeve UN-a u Gazi budući da Ujedinjeni narodi općenito uživaju simpatije u tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙