FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 7. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 7. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Od 20 kandidata za glavnog ravnatelja HRT-a deset ih udovoljava uvjetima natječaja, utvrdilo je danas Programsko vijeće HRT-a koje bi idućih dana, nakon neuspjelog izbora u ožujku, trebalo izabrati novog čelnog čovjeka javne radiotelevizije. Među 10 kandidata čije su prijave ispunile uvjete natječaja, četvorica dolaze s HRT-a i to su sadašnji vršitelj dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Vanja Sutlić, Nikola Kristić, Branimir Ježić i Tomislav Radić. On nije kandidirao na prošlom natječaju koji nije uspio jer niti jedan od kandidata nije dobio potrebnih osam glasova članova Vijeća. U uži izbor još su ušli kandidati s prošlog natječaja Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Mile Pešorda i Darko Staklenac te dvojica novih Robert Heinrich i Davor Dušak. Od kandidata koji su se ranije natjecali za ravnatelja nije se prijavio Nikša Sviličić koji je nakon Sutlića (sedam) dobio najveći broj glasova (tri).

ZAGREB - Pravilnik o načinima i uvjetima termičke obrade otpada, koji je donijelo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, trebao bi spriječiti ili ograničiti emisije štetnih tvari u zrak, tlo, površinske i podzemne vode, te spriječiti i ograničiti rizike za ljudsko zdravlje prouzročenih spaljivanjem i suspaljivanjem otpada. ravilnik propisuje uvjete početka rada, rada i prekida rada, način ulazne kontrole otpada i zaštite zraka, tla i voda te gospodarenje s ostacima u procesima termičke obrade otpada, kaže se u priopćenju Ministarstva. Odnosi se na sva postrojenja za spaljivanje i suspaljivanje otpada, uključujući postrojenja za pirolizu otpada i postrojenja i uređaje koji spaljuju otpad u svrhu proizvodnje energije.

ZAGREB - U Svetištu Majke Božje u Mariji Bistrici danas se održava tradicionalno hodočašće sportaša Zagrebačke nadbiskupije u organizaciji nadbiskupijskog Povjerenstva za pastoral mladih. Misno slavlje za sudionike petog hodočašća večeras će predvoditi Vlado Košić, pomoćni biskup zagrebački, a misnom slavlju predhodit će pobožnost križnog puta na bistričkoj kalvariji. Dolazak su potvrdili poznati sportaši, članovi NK Dinamo, RK Zagreb i drugi. Organizaciju hodočašća pomogao je i grad Zagreb ustupivši 11 ZET-ovih autobusa za prijevoz hodočasnika iz Zagreba u Mariju Bistricu. Polazak s Borongaja je u 14,45 sati, a povratak u 20 sati.

ZAGREB - Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, na Zagrebačkom velesajmu se od 16. do 19. svibnja održava 35. Međunarodni sajam medicine, farmacije, laboratorijske i rehabilitacijske opreme "Medicina i tehnika". Partner ovogodišnjeg sajma je zagrebački Medicinski fakultet, a organizatori najavljuju bogat izložbeni program, te brojne stručne skupove i kongrese, koji će okupiti niz domaćih i stranih znanstvenika. O izazovima suvremene znanosti na skupu 16. svibnja govorit će dr. Ivan Đikić, a također je najavljen i simpoziji Hrvatskog društva medicinskih biokemičara o medicini temeljenoj na dokazima. Bit će riječi o novostima u dijagnostici i liječenju moždanog udara, novim dosezima u radiologiji te brojnim aktualnim temama iz medicine i stomatologije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙