FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Mire Gavrana "Četiri različite drame"

ZAGREB, 24. svibnja 2007. (Hina) - Knjiga drama suvremenoga hrvatskog književnika Mire Gavrana "Četiri drame" predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.
ZAGREB, 24. svibnja 2007. (Hina) - Knjiga drama suvremenoga hrvatskog književnika Mire Gavrana "Četiri drame" predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.

O knjizi su govorili urednik Zoran Maljković i kazališni kritičar Boris B. Hrovat, a dramski umjetnici Anja Šovagović i Boris Svrtan izveli su nekoliko prizora iz nove Gavranove knjige.

Maljković je napomenuo kako se odlučio na objavljivanje ove knjige dramskih djela zato što je Gavran, ne samo najizvođeniji, nego i vrlo čitan hrvatski dramski pisac.

"Četiri drame objavljene u knjizi svojevrsni su uvod u Gavranovo dramsko stvaralaštvo posljednjih godina", rekao je Hrovat, dodavši kako autor teatarska načela prenosi i na kazališnu pozornicu.

"Njegove su drame slika našega društva i nas samih kao pojedinaca", ocijenio je, dodavši kako su mu drame namijenjene najširoj publici.

Po Hrovatovim riječima Gavran je u kazalište uveo profinjenu pučku komponentu, a u njegovim dramama nema pomodnih elemenata.

"On je aktualan i drame mu ne bježe od problema suvremenoga svijeta", rekao je, dodavši kako su mu junaci ili antijunaci mali ljudi koji pokušavaju izići na kraj u svakodnevnoj borbi za život.

U knjizi (292 str.) koju je objavio zagrebački nakladnik Mozaik knjiga uvrštene su drame "Nora danas", "Sve o muškarcima, "Kako ubiti predsjednika" i "Paralelni svjetovi".

Pogovor naslovljen "Pobune i porazi Gavranovih dramskih likova" napisala je sarajevska sveučilišna profesorica Gordana Muzaferija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙