FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 16. svibnja

ZAGREB, 15. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 16. svibnja.
ZAGREB, 15. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 16. svibnja.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održat će se tradicionalni godišnji susret hrvatskih gospodarstvenika "Dan poduzetnika 2007" na temu "Industrijalizacija Hrvatske". Na skupu se očekuje 800 sudionika iz čitave zemlje, a sudjelovat će i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Bit će predstavljeni rezultati istraživanja provedenog među čelnim ljudima najuspješnijih hrvatskih industrijskih tvrtki 'Industrijska Hrvatska - pogled poslodavaca', na temelju kojeg je HUP pripremio prijedloge i preporuke. Prema izvorima iz HUP-a, očekuje se da će ta udruga istaknuti zahtjev za novom industrijalizacijom Hrvatske te za korjenitim promjenama u odnosu prema proizvodnji i izvozu. HUP upozorava na pad udjela prerađivačke industrije u BDP-u, smanjenje broja zaposlenih u industriji te razinu industrijske proizvodnje od 80 posto prijeratne. Upozorava da u robnoj razmjeni s inozemstvom Hrvatska izvozom ne pokriva ni polovicu uvoza te na vanjski dug od 30 milijardi eura. (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 2).

ZAGREB - U okviru Međunarodnog tjedna informacijske sigurnosti održat će se dvodnevna konferencija o najaktualnijim temama informacijske sigurnosti u suvremenom društvu, na kojoj će sudjelovati istaknuti svjetski stručnjaci s tog područja. Glavni organizator Tjedna informacijske sigurnosti je tvrtka S&T (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 2).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja organizatori su edukacijskog seminara o zaštiti tržišnog natjecanja na kojem će se govoriti o aktualnostima u pravu i politici zaštite tržišnog natjecanja, temeljnim pojmovima tržišnog natjecanja itd. (9,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Hrvatsko društvo za ceste Via Vita obilježit će 50. obljetnicu tog društva, u koje su udružene županijske i gradske strukovne udruge niskogradnje i srodne udruge (hotel Esplanade u 11 sati).

RIJEKA - Potrošnja autoplina u Hrvatskoj raste - u 2006. je utrošeno 35.000 tona autoplina, što je znatno više nego u 2005. kada ga je potrošeno 22.000 tona ili 2004. kada je utrošeno oko 15.000 tona autoplina, podaci su koje su na nedavnom međunarodnom znanstveno-stručnom susretu stručnjaka za plin u Opatiji predstavili djelatnici PROplina, člana INA Grupe. Prema procjenama, u Hrvatskoj oko 45.000 automobila kao pogonsko gorivo koristi autoplin, odnosno mješavinu ukapljenog propana i butana, što je oko 3,1 posto od ukupnog broja registriranih osobnih vozila. Prodajom uređaja i opreme za pogon vozila na autoplin bavi se 15 evidentiranih zastupnika proizvođača, a najveći dio instalacija uvozi se iz Italije.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙