FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 25. travnja

ZAGREB, 24. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. travnja.
ZAGREB, 24. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 25. travnja.

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Hrvatska-austrijska trgovinska komora organiziraju 3. međunarodnu konferenciju o gospodarskim kretanjima pod nazivom "Izazovi internacionalizacije gospodarstva Hrvatske", čija je svrha pridonijeti utvrđivanju položaja Hrvatske u međunarodnim i europskim okvirima te stvoriti preduvjete za brzu internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva. Uz hrvatske i austrijske gospodarstvenike u radu konferencije sudjelovat će predstavnici bankovne industrije, znanosti, gospodarske diplomacije i državnih institucija i dr. (16,00 sati, Preporodna dvorana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Opatička 18)

OPATIJA - Drugog dana Microsoftove poslovno-tehnološke konferencije WinDays, koja je u Opatiji okupila 1.900 sudionika, bit će predstavljeni novi Microsoftovi operativni sustavi Windows Vista i Microsoft Office 2007. na hrvatskom jeziku (hotel Bristol u 10 sati). Među ostalim, održat će se i rasprava "Obrazovanjem do podizanja hrvatske ICT konkurentnosti u Europi", na kojoj će se razmotriti značaj obrazovanja u stvaranju konkurentskih prednosti domaćeg ICT sektora u regiji i na budućem zajedničkom europskom tržištu (hotel Ambasador u 14,30 sati).

ZAGREB - Certifikacijska kuća Cro Cert organizira 2. dan svojih partnera, u okviru kojeg će biti obilježena desetogodišnjica rada tvrtke. U sklopu tog skupa održat će se i izlaganje o sadašnjem trenutku hrvatskog gospodarstva i njegovim pripremama za predstojeće europske integracije. (12,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

RIJEKA - Svečano otvaranje 3. sajma novih tehnologija i proizvoda na kojemu će do 27. travnja sudjelovati više od 100 domaćih i inozemnih izlagača novih tehnologija i proizvoda. U sklopu sajma bit će održano više predavanja uglednih znanstvenika, predstavnika razvojnih i tehnoloških centara i agencija te predstavljanja tehnoloških parkova iz Slovenije i Hrvatske. (Hrvatski kulturni dom na Sušaku, u 10 sati)

ZAGREB - Poslovni klub Zajednice kulturnog turizma pri Sektoru za turizam Hrvatske gospodarske komore (HGK) organizira 11. predstavljanje kulturno-turističkih projekata, a bit će predstavljen razvojno-istraživački projekt kulturnog turizma "Ogulin, zavičaj bajke". (14,00 sati, Poslovni klub, HGK, Rooseveltov trg 2)

SPLIT - Predstavnici koprivničke prehrambene industrije Podravke i SMS-Prehrambeno razvojnog centra potpisat će ugovor o suradnji dviju tvrtki. (11,00 sati, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3)

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu su u ožujku ove godine u odnosu na veljaču bile više za 0,1 posto, dok su u odnosu na ožujak lani povećane za 4,8 posto, podaci su Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje. U prva tri ovogodišnja mjeseca cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Zagrebu povećane su pak za 5,5 posto istom prošlogodišnjem razdoblju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙