FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 27. travnja

ZAGREB, 26. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 27. travnja.
ZAGREB, 26. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 27. travnja.

ZAGREB - Povodom početka korištenja kreditnih izvješća Hrvatskog registra obveza po kreditima (HROK) u bankama - korisnicama registra, održat će se konferencija za novinare na kojoj će o tome govoriti čelni ljudi HROK-a i predstavnici banaka korisnica Registra. HROK je upisnik podataka o kreditnim zaduženjima potrošača, klijenata poslovnih banaka, temeljem kojeg će se na zahtjeve banaka izrađivati kreditna izvješća o tekućim kreditnim obvezama klijenata. Izvješća će se sastojati od podataka o zatraženim i odobrenim kreditima, redovitosti otplate rata kredita, instrumentima osiguranja i ostalih podataka vezanih uz kreditni odnos s bankama. (11,00 sati, dvorana Hrvatske udruge banaka, Kaptol centar, Nova ves 17)

OPATIJA - Završava 7. Microsoftova poslovno-tehnološka konferencija WinDays, koja je u Opatiji okupila 1.900 sudionika. Tijekom četiri dana konferencije održano je više od 180 predavanja, brojne konferencije za tisak, te dvije panel rasprave o ulozi informacijsko-komunikacijskih tehnologija u podizanju konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva (Kristalna dvorana Hotela Kvarner u 13,30 sati).

ZAGREB - Udruga malih i srednjih poduzetnika Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) organizira "Radni ručak" s predstojnikom Ureda za javnu nabavu Vlade Republike Hrvatske Matom Regvarom, koji će predstaviti prijedloge izmjena Zakona o javnoj nabavi. (12,00 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Ukupni kunski štedni i oročeni depoziti u bankama u Hrvatskoj na kraju veljače ove godine dosegnuli su 46,6 milijardi kuna, a njihova godišnja stopa rasta i dalje je visoka i iznosi 56,2 posto. Ukupni su pak devizni depoziti kod banaka na kraju veljače iznosili 89,6 milijardi kuna, a godišnja je stopa rasta dosegnula 7,6 posto odnosno 8,4 posto ako se isključi utjecaj tečaja, najnoviji su podaci Hrvatske narodne banke. Kretanja kunskih depozita u prva dva mjeseca ove godine obilježilo je sezonski neuobičajeno povećanje za 1,7 milijardi kuna, napominju analitičari središnje banke u zadnjem Biltenu HNB-a. Devizni su pak depoziti kod banaka nakon povećanja u siječnju, tijekom veljače, ako se isključi utjecaj tečaja, stagnirali.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙