FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 18. travnja

ZAGREB, 17. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. travnja.
ZAGREB, 17. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 18. travnja.

PULA - Prvi istarski Gospodarski forumu okupiti će u Puli oko tri stotine gospodarstvenika i poduzetnika iz Istarske županije, a skupu će nazočiti predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić. Na forumu, u čijem će radu sudjelovati i potpredsjednik Vlade Damir Polančec, bit će predstavljeni razvojni projekti u Istarskoj županiji i ulaganja u istarsko gospodarstvo. Cilj Foruma je prezentirati mjere koje javni sektor poduzima kako bi podupirao razvoj gospodarstva te omogućiti privatnom sektoru da predstavi svoje projekte i iznese problematiku vezanu uz vlastito poslovanje. Na skupu će biti predstavljena i Sektorska analiza gospodarstva Istarske županije (9.30, hotel "Histria"). Nakon otvaranja Foruma predsjednik Mesić sastat će se s gospodarstvenicima Istarske županije, a izjava za medije predviđena je za 11 sati.

ZAGREB - Hrvatska Vlada i zagrebački Ekonomski fakultet organiziraju okrugli stol 'Uloga članova nadzornih odbora koji u nadzornim odborima predstavljaju državu' (10,30 sati, Preporodna dvorana HAZU, Opatička 18).

ZAGREB - Predstavnici Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i tvrtke WYG International održat će završnu konferenciju CARDS projekta 'Lokalna partnerstva za zapošljavanje - faza 2'. Projekt je započeo u studenom 2004. godine i proveden je u četiri županije Brodsko-posavskoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj i Požeško- slavonskoj. Usmjeren je na aktivnosti razvoja ljudskih potencijala, koje nadopunjuju mjere regionalnih operativnih programa u svakoj od županija (10 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a).

CRIKVENICA - O privatizaciji crikveničkog hotelsko-turističkog poduzeća "Jadran" d.d. potpredsjednik Vlade Damir Polančec razgovarat će s predstavnicima Uprave, Nadzornog odbora i Radničkog vijeća tog poduzeća, predstavnicima većinskog vlasnika - Hrvatskog fonda za privatizaciju, predstavnicima sindikata te lokalne samouprave. Nakon sastanka bit će održana konferencija za novinare (u 16,30 sati u hotelu "International"). Vladina radna skupina za provedbu privatizacije "Jadrana" odlučila je u veljači da se započne postupak raspisivanja javnog natječaja za privatizaciju te tvrtke po posebnim uvjetima, odnosno za jednu kunu uz preuzimanje njenih dugova. "Jadran" posljednjih 10-ak godina posluje s teškoćama, dugovanja su veća od 400 milijuna kuna, a ni jedan od započetih programa sanacije nije završen.

ZAGREB - Tvrtki 'Autocesta Rijeka - Zagreb' bit će uručen certifikat ISO 14001:2004, za upravljanje okolišem. Ujedno će biti predstavljena monografija "Autocesta Rijeka - Zagreb, cesta života", autora Gorana Moravčeka (12 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙