FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 14. svibnja

ZAGREB, 13. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 14. svibnja.
ZAGREB, 13. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 14. svibnja.

STARIGRAD-PAKLENICA - Na drugoj sjednici Vladinog Povjerenstva za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku sezonu 2007. bit će riječi o provedbi programa i aktivnostima za ovogodišnju sezonu, mogućnostima razvoja turizma na ruralnom prostoru te stanju i perspektivama razvoja ruralnog turizma. Također će biti održana prezentacija o mogućnostima speleoturizma i avanturizma na hrvatskom kršu (11,00 sati, Hotel Alan, Dr. Franje Tuđmana 14).

ZAGREB - Na međunarodnom seminaru pod nazivom "Mirenje u trgovačkim predmetima - načini, prednosti i moguće strategije" raspravljat će se o poslovnim izgledima mirenja, alternativnom rješevanju sporova, postojećoj strukturi za mirenje itd. Seminar je namijenjen onima koji sudjeluju u rješavanju trgovačkih sporova, ali menađerima i članovima uprava koji donose poslovne odluke u poduzećima kako bi se upoznali s mirenjem kao jednim od alternativnih načina rješavanja sporova. Seminar organiziraju Chartered Institute of Arbitrators - European Branch iz Londona, International Institute for Conflict Prevention and Resolution iz New Yorka i Centar za mirenje Hrvatske gospodarske komore (9,00 sati, Hrvatska odvjetnička komora, Koturaška 53/II).

ZAGREB - Agencija za promicanje izvoza i ulaganja na konferenciji za novinare predstavit će prvi vodič za golf u Hrvatskoj namijenjenog prvenstveno potencijalnim investitorima u taj turistički sektor. Agencija aktivno radi na privlačenju ulagača i u turistički sektor, a izgradnja golf terena te razvitak golfa jedan je od primjera održivog turizma koju treba razvijati (11,30 sati, Golf&Country Club Zagreb, Jadranska avenija 6).

ZAGREB - Hrvatska udruga za poslovnu edukaciju i Centar za management i savjetovanje organizatori su Savjetovanja za vlasnike i menagere u trgovini. Cilj savjetovanja je informirati što veći broj vlasnika i menagera u trgovini o trendovima u trgovini, prezentirati novija istraživanja, educirati te predstaviti pravnu i poreznu regulativu i njen nadzor vezan uz trgovinu (9,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi proteklog je tjedna ostvaren ukupni promet od 1,36 milijardi kuna, pri čemu je redovni promet dionicama iznosio 690 milijuna kuna, dok je burzovni indeks Crobex zabilježio visok rast od 4,37 posto na 4.884,9 bodova. Najlikvidnije dionice redom bilježe povećanje cijena. Prve po visini prometa bile su povlaštene dionice Adrisa kojih je protrgovano za 57,6 milijuna kuna, a poskupile su za 5,73 posto. Dionice Zagrebačke banke ostvarile su 47,8 milijuna kuna prometa, uz porast cijene za 9,50 posto. Dionica Ericssona Nikole Tesle prodano je za 45,6 milijuna kuna, a cijena im je povećana za 5,26 posto. Promet nešto veći od 40 milijuna kuna zabilježile su i dionice IPK Kandita Osijek koje su poskupile za 14,37 posto. Za 31,5 milijuna kuna protrgovano je dionica Ine uz rast cijene za 1,22 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom ožujka ove godine izdano 1.170 građevinskih dozvola, što je za 7,9 posto manje u odnosu na ožujak prošle godine, dok je broj dozvola izdanih u prva tri mjeseca manji za 2,6 posto u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, objavio je Državni zavod za statistiku. No, istrodobno se bilježi značajan rast vrijednost građevinskih radova po dozvolama izdanim u ožujku ove godine, koja iznosi 3,95 milijardi kuna. To je za za 128,3 posto više u usporedbi s prošlogodišnjim ožujkom. Dozvolama izdanim u prva tri mjeseca ove godine predviđena je vrijednost radova od 6,76 milijardi kuna, što je za 7,2 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙