FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni 12. Dani Antuna Šoljana

ROVINJ, , 6. svibnja 2007. (Hina) - Dvanaesti Dani Antuna Šoljana, jedna od vodećih književnih manifestacija u Hrvatskoj, završila je danas u Rovinju.
ROVINJ, , 6. svibnja 2007. (Hina) - Dvanaesti Dani Antuna Šoljana, jedna od vodećih književnih manifestacija u Hrvatskoj, završila je danas u Rovinju.

Sudionici manifestacije predložili su nekoliko tema za idući skup, pa je bilo govora da se nagodinu na Danima raspravlja o temama koje su još uvijek žive, a vežu se uz Šoljanovo djelo. Bilo je prijedloga da se tema proširi i na neke druge pisce, odnosno književne pojave koje još uvijek imaju čvrste veze s onim što je Šoljan ostavio u hrvatskoj literaturi. Jedna od tema koja je istaknuta bila bi i povratak književnosti preko čitatelja. Krimić i ironija u književnosti također se nametnula kao jedna od mogućih tema. Predloženo je i da neki od relevantnih talijanskih književnika bude gost Šoljanovih dana.

Organizator Društvo hrvatskih književnika traži i jači angažman istarskoga ogranka Društva književnika u toj manifestaciji, rečeno je u zaključcima.

U središtu ovogodišnje manifestacije bio je književno-znanstveni kolokvij "Antun Šoljan kao antologičar". O toj temi izlagalo je desetak stručnjaka, članova Društva hrvatskih književnika. Otvorena je izložba, odnosno predstavljena grafička mapa autorice Zdenke Pozaić na temu Šoljanove poezije, a obilježena je i 40. obljetnica umjetničkog rada Jakše Fiamenga. Tim povodom istarski ogranak Društva književnika objavio je najnoviju Fiamengovu zbirku pjesama "Mravi iz Nezakcija"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙