FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 5. svibnja

ZAGREB, 4. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 5. svibnja:
ZAGREB, 4. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 5. svibnja:

NOVI VINODOLSKI - Izborni sabor Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata održat će se u Novom Vinodolskom, a nazočit će mu potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Potpredsjednica Kosor tom će prigodom izvijestiti nazočne o najnovijim podatcima u vezi s potragom za zatočenim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata. Izborni sabor održava se u sklopu Susreta djece i obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (hotel "Lišanj", u 10 sati).

PULA - U sklopu obilježavanja Dana grada Pule održat će se svečana sjednica gradskog vijeća na kojoj će biti uručena Nagrada i Povelja grada Pule. Nagrada grada Pule bit će dodijeljena profesoru Antunu Crnoboriju za njegov dugogodišnji odgojno-obrazovni rad i djelovanje te povodom 72. godišnjice rada i 90. godina života. Povelja Grada Pule bit će uručena medicinskom osoblju jedinice intenzivnog liječenja na Odjelu kardiologije pulske Opće bolnice za visoko profesionalni, nesebičan, humani i ljudski pristup prema bolesniku (dvorana Istarskog narodnog kazališta, u 11 sati).

RIJEKA - Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare Ožbolt održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o učincima Vladine borbe protiv korupcije, izvješću USKOK-a o stupnju korupcije, novom zakonu o prekršajima i ostalim temama (Žrtava fašizma 2, u 11 sati).

ROVINJ - Na drugom danu književne manifestacije 12. Dani Antuna Šoljana koji se od 4. do 6. svibnja održavaju u Rovinju održat će se književno-znanstveni kolokvij pod nazivom "Antun Šoljan kao antologičar" (Velika dvorana Doma kulture, u 10,30 sati). Prije kolokvija (u 9,30 sati) bit će položeni vijenci na spomen-ploču na kući Antuna Šoljana, a u 10 sati u crkvici sv. Križa bit će otvorena izložba i predstavljena pjesničko-grafička mapa Antun Šoljan - Zdenka Pozaić, koju će predstaviti Božidar Petrač. Navečer će (u 20 sati) u Kazalištu biti održana Glazbeno-poetska večer Jakše Fiamenga te predstavljena njegova knjiga "Mravi iz Nezakcija: Istarski sonetni abecedarij". Dani Antuna Šoljana održavaju se u organizaciji rovinjskog Pučkog otvorenog učilišta i Društva hrvatskih književnika, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Istarske županije i Grada Rovinja.

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Damir Margetić

popodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙