FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Durexovo istraživanje: manje od polovice europskih građana zadovoljno seksualnim životom

ZAGREB, 26. travnja 2007. (Hina) - Najnovija Durexova globalna anketa o seksualnom zadovoljstvu pokazala je kako je svega 46 posto građana istočnoeuropske regije, kojom je obuhvaćena i Hrvatska, zadovoljno svojim seksualnim životom, dok je u zapadnoj Europi zadovoljnih još manje - svega 38 posto.
ZAGREB, 26. travnja 2007. (Hina) - Najnovija Durexova globalna anketa o seksualnom zadovoljstvu pokazala je kako je svega 46 posto građana istočnoeuropske regije, kojom je obuhvaćena i Hrvatska, zadovoljno svojim seksualnim životom, dok je u zapadnoj Europi zadovoljnih još manje - svega 38 posto.

Durexova globalna anketa provedena je on line na više od 26.000 ljudi u 26 zemalja svijeta u kolovozu i rujnu 2006. godine, a istraživanjem se naizmjenično obuhvaćaju građani nekoliko zemalja iz pojedinih svjetskih regija.

Ovoga su puta iz istočne Europe anketirani građani Poljske i Rusije, a ti se podaci uzimaju reprezentativnim i za ostale zemlje regije, uključujući Hrvatsku, jer su se i dosad u tim zemljama dobivali slični rezultati, objašnjavaju u Durexu.

Građani Europe ipak su zadovoljniji svojim spolnim životom od stanovnika jugoistočne Azije, kojih je zadovoljno samo 35 posto, ali ne i od stanovnika Afrike, gdje 66 posto ispitanika izražava zadovoljstvo, te Sjeverne i Latinske Amerike, kojih je 48 posto u potpunosti zadovoljno seksualnim životom.

Stanovnici naše regije seksualno su najaktivniji, tako da spolni odnos imaju 143 puta godišnje (svjetski je prosjek 103), slijedi ih Latinska Amerika sa 138 puta, stanovnici zapadne Europe vode ljubav u prosjeku 115 puta godišnje, dok građani Sjeverne Amerike i Afrike imaju najmanje spolnih odnosa, u prosjeku 86 puta godišnje.

Kod Afrikanaca spolni odnos traje najduže - 24 minute, u istočnoj Europi 18 minuta, što je i svjetski prosjek, dok u zapadnoj Europi u prosjeku odnos traje 17 minuta.

Pri tome dvostruko više muškaraca (64 posto) nego žena obično doživi orgazam, a gledano prema godinama, oni stariji od 65 godina imaju najviše izgleda da dožive vrhunac.

Više od trećine stanovnika istočne Europe (37 posto) vjeruje da bi manje stresa i umora poboljšalo razinu zadovoljstva, a više od polovice traži više ljubavi i romantike.

Seksualni problemi nisu mimoišli gotovo troje od deset stanovnika istočne Europe, te nešto više od četvrtine stanovnika zapadne Europe.

Mnogi ispitanici naveli su bolan spolni odnos kao jedan od problema.

Osim toga, četvrtina žena u istočnoj Europi i 31 posto žena u zapadnoj Europi imalo je problema s vaginalnom suhoćom - stanjem s kojim se u svijetu, kako se čini, suočavaju i adolescenti, a ne samo rodilje i starije žene.

Gotovo četvrtina muškaraca u istočnoj Europi (24 posto) i 27 posto muškaraca u zapadnoj Europi imalo je poteškoća s erekcijom, dok je 27 posto muškaraca u istočnoj Europi i 31 posto muškaraca u zapadnoj Europi imalo poteškoća s održavanjem erekcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙