FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 7. travnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 7. travnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, uputio je večeras putem elektronskih medija uskrsnu čestitku. "U ovoj noći vazmenog bdijenja slavimo središnje otajstvo kršćanske vjere: presudan i uvijek aktualan događaj Uskrsnuća Isusova. Prema Lukinu evanđelju, dva čovjeka u blistavoj odjeći, s kojima se na grobu susreću žene, postavljaju izazovno pitanje: "Što tražite Živoga među mrtvima? Nije ovdje, nego uskrsnu!" (Lk 24,5-6). Od onoga jutra, tijekom stoljeća do danas, taj radosni navještaj ne prestaje se ponavljati i uvijek je bremenit svježinom poruke", rekao je Bozanić. Naglasio je da Kristovo uskrsnuće svjedoči da je uistinu moguće nadvladati smrt, da smrt ne pripada neopozivo biti stvorenoga. To nadvladavanje smrti događa se stvarateljskom moći Božje riječi i snagom njegove ljubavi.

ZAGREB - Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, čestitao je danas Uskrs čelnim ljudima države i zahvalio se na njihovim čestitkama koje su u prigodi Uskrsa uputili njemu osobno, nadbiskupima i biskupima, svećenicima i redovničkim zajednicama te katoličkim vjernicima. Obraćajući se predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, kardinal je naveo da Crkva sa svojim vjernicima, moleći za sve ljude, osobito moli za nositelje vlasti. Čestitajući Uskrs čelnim ljudima države Bozanić im je zaželio obilje milosti Duha Svetoga za odgovornu službu koju vrše. Zahvaljujući se na čestitki kardinal je predsjedniku Mesiću rekao da je takvom gestom pažnje iskazao svoje poštovanje prema vjernicima katolicima u hrvatskom narodu, kao i prema katoličkoj crkvi u Hrvatskoj. Obraćajući se premijeru Sanaderu, kardinal je rekao da katolička crkva s vjernicima promiče istinu i ljubav kao plodove Kristova uskrsnuća i da su uskrsnućem te vrijednosti trajno nazočne u čovječanstvu. Zahvaljujući se predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu kardinal je poželio da saborski zastupnici, kao oni kojima je hrvatski narod podario povjerenje, svojim radom pridonesu učvršćenju mira i sigurnosti, jačanju solidarnosti i suradnje među svim građanima Republike Hrvatske.

SLAVONSKI BROD - U obiteljskoj kući u Batrini u ulici Stjepana Radića jutros oko 7,50 sati mrtav je pronađen 51-godišnji Ivan Lovrić, koji je stradao od trovanja ugljičnim monoksidom. Tijelo mrtvog muškarca, samca, u nagorjeloj postelji pronašli su susjedi koji su o događaju izvijestili policiju. Pretpostavlja se da je postelju zapalila nagorjela cigareta, a kako je izvijestila brodsko-posavska policija, obdukcijom je utvrđeno da je smrt uzrokovana udisanjem veće količine ugljičnog monoksida.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙