FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 29. ožujka

ZAGREB, 28. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29 ožujka.
ZAGREB, 28. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 29 ožujka.

OPATIJA - Počinje dvodnevna Financijska konferencija 'Integracija hrvatskog financijskog sustava u EU', koja se održava u organizaciji tvrtke TEB Poslovno savjetovanje. Raspravljat će se o stanju i perspektivama hrvatskog financijskog tržišta, strategiji razvitka poslovnog bankarstva, primjeni novih međunarodnih standarda u sprečavanju pranja novca, domaćem tržištu kapitala i drugim temama. (9.30 sati, Hotel Milenij, Maršala Tita 109).

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Središnju depozitarnu agenciju d.d. (SDA), gdje će mu biti predstavljen rad SDA. Agencija vodi središnji depozitorij nematerijaliziranih vrijednosnih papira Republike Hrvatske, agencija je za prijeboj i namiru transakcija vrijednosnim papirima, a nacionalna je agencija za dodjeljivanje ISIN i CFI oznaka za vrijednosne papire izdane u RH (Heinzlova 62a u 12,15 sati).

ZAGREB - U sklopu Zagreb Transport Showa koji se održava na Zagrebačkom velesajmu, bit će održan Dan zračnog prometa. Cilj skupa je, najavljuju organizatori skupa - ZV i Udruženje zračnog prometa Hrvatske gospodarske komore, dati cjelokupni pregled hrvatskog zrakoplovnog tržišta i usluga te njegove regulative. Na skupu će biti riječi o strategiji civilnog zrakoplovstva, razvoju zračnih luka, kontroli leta te usklađenosti pravne regulative Hrvatske i Europske unije u području zrakoplovstva (10 sati, ZV - Klub izlagača, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Lučka uprava Rijeka i tvrtka Ericsson Nikola Tesla potpisat će ugovor o instaliranju, montaži i puštanju u pogon sustava nadzora i upravljanja pomorskim prometom. Ugovor, vrijedan 10 milijuna kuna, dio je projekta modernizacije Luke Rijeka 'Rijeka Gateway'. Ugovor se potpisuje unutar nastupa Lučke uprave Rijeka na Zagreb Transport Showu na ZV-u (11.30 sati, ZV, paviljon 9, štand 10).

ZAGREB - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Međunarodna agencija za energiju organiziraju prezentaciju rezultata sudjelovanja Republike Hrvatske u ogranku za biomasu Međunarodne agencije za energije. Hrvatska je od rujna 1998. godine ravnopravna sudionica ogranka za biomasu te agencije (IEA Bioenergy). IEA je autonomni energetski forum 26 zemalja članica OECD-a (13 sati, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Poslovna grupa UBIG - UAB Ukio Investicine Grupe, koja je Hrvatskom fondu za privatizaciju podnijela ponudu za kupnju 80,2 posto udjela u Tvornici lakih metala (TLM) iz Šibenika, održat će briefing za novinare na kojem će predstaviti svoje poslovanje i planove ulaganja. UBIG je međunarodna poslovna grupacija sa sjedištem u Litvi te poslovnim aktivnostima u Velikoj Britaniji, Italiji, Rusiji, Ukrajini, Kazahstanu, Bjelorusiji, Kini i Bosni i Hercegovini (10 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

OSIJEK - Na sajamskom prostoru Pampas otvara se 4. Sajam lova, ribolova i turizma "Salori 4" koji će se održavati do 1. travnja. Na 7000 četvornih metara unutarnjeg i vanjskog sajamskog prostora sudjelovat će 150 izlagača iz zemlje i inozemstva. Sajam se održava u organizaciji Osječkog sajma, Športsko ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije, županijskog Lovačkog saveza i županijske Turističke zajednice. (Sajamski prostor na Pampasu, u 12 sati)

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u veljači ove godine porasla je za 0,3 posto u odnosu na siječnja, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine bila veća za 6,4 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, u veljači ove godine u odnosu na isti lanjski mjesec najviše je, za 13,1 posto, porasla proizvodnja u rudarstvu i vađenju, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom zabilježen pad od 12,4 posto. Proizvodnja u najznačajnijoj, prerađivačkoj industriji, koja u ukupnoj industrijskog proizvodnji ima udio od gotovo 80 posto, u veljači je porasla za 8 posto u odnosu na veljaču prošle godine. Riječ je o podacima izračunatim iz indeksa trend-ciklusa, koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice.

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za siječanj iznosila je 4.739 kuna, što je nominalno za 0,1 posto više, a realno za 0,2 posto manje u odnosu na prosinac, objavio je Državni zavod za statistiku. Nominalno je prosječna plaća za siječanj četiri kune manja nego li plaća za prosinac. U odnosu na siječanj 2006. godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za siječanj 2007. bila je nominalno viša za 281 kunu, ili za 6,3 posto, dok je realno porasla za 4,4 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙