FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 20. ožujka

ZAGREB, 19. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. ožujka.
ZAGREB, 19. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. ožujka.

ZAGREB - Ugovor između vlada Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke o financijskoj suradnji za financiranje projekta 'Poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije' bit će potpisan u Ministarstvu financija. Bilateralna financijska suradnja uređena je na temelju ugovora koji se između hrvatske i njemačke vlade zaključuju za svaku pojedinu godinu za određeni projekt koji kandidira Republika Hrvatska. Ugovorom o financijskoj suradnji za 2004. godinu, odobren je zajam od 20 milijuna eura sa sniženom kamatnom stopom i 1,5 milijuna eura darovnice za projekt 'Poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. U ime hrvatske Vlade ugovor će potpisati ministar financija Ivan Šuker, a u ime njemačke Vlade, njemački veleposlanik u Hrvatskoj Hans Jocken Peters (13.30 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - Tvrtka Plinacro obilježit će tijekom redovne sjednice Nadzornog odbora završetak radova na plinovodu Pula - Slavonski Brod. Taj plinovod dovršen je izgradnjom dionice Lučko-Ivanja Reka. Njime su povezani transportni plinski sustavi središnje i istočne Hrvatske s plinovodom Pula-Karlovac. Na kraju sjednice, izjave će dati ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i predsjednik Uprave Plinacro-a Branko Radošević (15,00 sati, Savska 88a).

ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) na konferenciji za novinare izvijestit će o dopisu Udruge nacionalnih udruga putničkih agencija i organizatora putovanja iz Bruxellesa (ECTAA) hrvatskim dužnosnicima vezano uz stopu PDV-a na organizirane izlete u inozemstvo i za pregovaranje o usklađivanju hrvatskog poreznog sustava s europskom pravnom stečevinom te utjecaju na hrvatski turizam. Također će biti predstavljen novi UHPA-in agencijski priručnik za 2007. godinu (9,30 sati zgrada tvrtke adriatica.net, Heinzelova 62a/6).

PULA - Na sjednici Grupacije hrvatskih marina koja djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori bit će iznijeta informacija o transformaciji Grupacije hrvatskih marina u Udruženje marina. Također će se razgovarati o pripremama marina za ovogodišnju turističku sezonu (13.00 sati, Marina Veruda)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙