FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 28. ožujka

ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. ožujka.
ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. ožujka.

ZAGREB - Skupština udruženja mlinsko-pekarske industrije Žitozajednica na svojoj će sjednici, na kojoj će prisustvovati predstavnici mlinara, pekara i proizvođača tjestenine, raspravljati o problematici otkupa, prerade i proizvodnje pekarskih proizvoda. Sjednici Skupštine nazočit će i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (11,00 sati, Žitozajednica, Štefanovečki zavoj 12).

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Agencija za promicanje izvoza i ulaganja organizatori su Prvog savjetovanja o izvoznoj konkurentnosti hrvatske drvne industrije. Na skupu će biti riječi o izvoznim potencijalim hrvatske drvne industrije, konkurentnosti drvnog sektora, normama i njihovom značenju za konkurentnost proizvoda te planu potpore drvnoj industriji (9,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organizatori su okruglog stola pod nazivom "Reforma državnih potpora u Hrvatskoj". Cilj je okruglog stola pobliže predočiti opću sliku stanja državnih potpora u Hrvatskoj te naznačiti smjer u kojemu bi se one u budućem razdoblju, poštujući pravila EU, trebale kretati. Udio državnih potpora u BDP-u u Hrvatskoj je oko četiri puta veći od onoga u EU, a potpore su uglavnom usmjerene u pojedine sektore (12,00 sati, HND, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Posredovanjem 867 hrvatskih putničkih agencija, koliko ih je bilo aktivno prošle godine, u Hrvatsku je 2006. došlo 2,08 milijuna stranih turista, koji su ostvarili više od 14,6 milijuna noćenja ili u prosjeku 7 noćenja po gostu, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Broj stranih turista koji su u Hrvatsku došli posredovanjem putničkih agencija u prošloj je godini na razini iz 2005., dok je broj noćenja manji za 2,2 posto u odnosu na 2005. Među strancima koji su preko hrvatskih putničkih agencija prošle godine posjetili Hrvatsku najviše je bilo njemačkih turista - 513 tisuća, koji su ostvarili 3,8 milijuna noćenja.

ZAGREB - Promet u ugostiteljstvu u Hrvatskoj u 2006. godini iznosio je 13,83 milijarde kuna, što je za 6,2 posto više u odnosu na 2005. godinu, objavio je Državni zavod za statistiku. Krajem prošle godine, ugostiteljstvom se u Hrvatskoj bavilo 1.503 poduzeća I 10.574 obrtnika, koji su zajedno zapošljavali 62.940 radnika. Najveći dio prometa u ugostiteljstvu tijekom prošle godine ostvareno je u hotelima u kojima je zabilježeno 36 posto prometa. U barovima je ostvareno 35 posto prometa, a u restoranima 21 posto. Slična raspodjela je i kod zaposlenosti u ugostiteljstvu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙