FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 27. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Na svečanosti u Hrvatskom državnom arhivu ministar kulture Božo Biškupić uručio je danas treći put nagrade za prevodilaštvo "Iso Velikanović" Ministarstva kulture - nagradu za životno djelo dobio je akademik Branimir Glavičić, a godišnju nagradu akademik Ante Stamać. U obrazloženju za nagradu za životno djelo akademiku Branimiru Glavičiću, uz ostalo, se ističe da se njegov prevoditeljski rad odvija u dva velika tematska kruga: prvi obuhvaća hrvatske latiniste naročito djela Marka Marulića, a drugi klasično grčko pjesništvo. Na oba područja Glavičić kao prevoditelj djeluje već punih 40 godina. Godišnju nagradu dobio je akademik Ante Stamać za prijevod s njemačkoga Goetheova "Fausta". U obrazloženju za nagradu se napominje da je nakon punih pola stoljeća naša kultura dobila novi prijevod Goetheova "Fausta". Nagrađeni prevoditelji zahvalili su ministru Biškupiću i Hrvatskom društvu prevoditelja.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader uručio je danas ključeve 17 vatrogasnih vozila predstavnicima lokalne uprave i samouprave nabavljenih u okviru planske nabave koju zajednički provode Ministarstvo financija, MUP i od prošle godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Premijer Sanader je istaknuo da će kada bude dovršena isporuka svih ugovorenih vozila hrvatsko će vatrogastvo biti spremno reagirati u svakoj mogućoj situaciji. Dodao je kako je važno što se podiže svijest hrvatskih građana o tome na koji se način preventivno štititi od požara i na koji način dojavljivati. Za trend smanjenja broja požara zaslužna je i bolja pripremljenost i opremljenost cjelokupnog vatrogastva, ali i podizanje svijesti građana, pa i turista o potrebi zaštite od požara, naglasio je premijer Sanader na prigodnoj svečanosti u Učilištu vatrogastva i zaštite i spašavanja.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) traži od Vlade da pomogne radnicima Podravkine tvornice kvasca koji će do kraja mjeseca ostati bez posla jer je francuski vlasnik zatvorio taj pogon, te da se očituje o tom slučaju. "Francuska tvrtka Lesaffre, koja je prije pet godina za oko 5,5 milijuna eura kupila od Podravke tvornicu kvasca zatvorila je taj pogon, a šezdesetak radnika, među kojima tridesetak hrvatskih branitelja, uz relativno skromnu otpremninu uputila na Zavod za zapošljavanje, bez izgleda da će tako brzo pronaći novo zaposlenje", kaže se u današnjem priopćenju udruge branitelja Podravke. Ako je Vlada mogla u milijunskim iznosima spašavati pojedine tvrtke u Hrvatskoj, onda može spasiti i relativno mali broj radnika iz Koprivnice, osobito branitelja, navodi se u priopćenju, koje je potpisao predsjednik Udruge Mladen Pavković.

ZAGREB - Film Branka Schmidta "Put lubenica" dobio je nagradu za najbolji film u konkurenciji središnje i istočne Europe na 31. međunarodnom filmskom festivalu u Clevelandu, koji se održao od 15. do 25. ožujka, priopćio je danas producent tog filma Stanislav Babić. Riječ je o priči o dvanaestero ilegalnih emigranata, koji su se utopili u Savi na hrvatsko-bosanskoj granici. Film je do sada dobio više nagrada i priznanja.

ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jutros u 4 sata i 56 minuta potres umjerene jakosti s epicentrom između Dubrovnika i Trebinja (BiH) magnitude 2.6 prema Richteru. Intenzitet u epicentru bio je četiri stupnja Mercalli -Cancani -Siebergove ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Dubrovniku, priopćeno je iz Seizmoliške službe RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙