FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 27. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

KARLOVAC - Pedesetak građana karlovačke četvrti Dubovca, u kojoj je prošli tjedan u šetnji iz još neutvrđena uzroka u komu zapao Karlovčanin Zdravko Martinović, a uginuo njegov pas, kasno sinoć je na sastanku odlučilo da ne će dopustiti da taj slučaj neobjašnjen padne u zaborav. Šestero građana koji su se jučer zbog straha od trovanja amonijakom i teškoća s disanjem javili na pregled u hitnu internističku ambulantu, kako se doznaje u karlovačkoj Općoj bolnici, dobra su zdravlja, a Martinović je još kritično. Predsjednik Gradske četvrti Dubovca Vladi Justament priopćio je da su oni za svoju predstavnicu izbrali Moniku Bosiljevac, koja će prikupiti sve važne inspekcijske zapisnike te nazočiti svim sastancima u vezi tog slučaja.

SINJ - Viteško alkarsko društvo danas je u Sinju s izvođačima radova potpisalo ugovor o gradnji Alkarskih dvora, vrijedan 42 milijuna kuna. Dvore će graditi splitska tvrtka Alkom i sinjska "Cetina, radovi će trajati 24 mjeseca, a objekt će imati oko 4000 četvornih metara zatvorena prostora. Nakon toga je na redu opremanje unutrašnjosti Dvora, uključivo i alkarskog muzeja kao najvažnijeg dijela Alkarskih dvora, za što će trebati još desetak milijuna kuna. Dvori se grade na prostoru negdašnje vojarne na Mletačkim kvartirima u samu središtu grada Sinja, izgrađene 1712.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je sinoć da je višestruko razočaran odlukom Međunarodnog suda pravde u Den Haagu po kojoj Srbija nije odgovorna za genocid u Srebrenici, već samo zato što ga nije spriječila i kaznila počinitelje. "Višestruko sam razočaran, s gorkim osjećajem neizvršenja pravde. Ne samo da pravda nije izvršena nego je udovoljeno nepravdi", rekao je Šeks, gostujući u HRT-ovoj emisiji Otvoreno. Šeks je također nezadovoljan što je genocid utvrđen samo na području Srebrenice jer je, po njemu, bilo niz relevantnih dokaza za utvrditi povezanost Beograda i Pala i dokazati da su odredi na čitavom području BiH bili pod efektivnom kontrolom Srbije. Ocjenjujući ishod hrvatske tužbe protiv Srbije, predsjednik Sabora kazao je da je nažalost vrlo izgledno da će se Hrvatskoj dogoditi ono što se dogodilo s tužbom BiH ali još u težoj mjeri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙