FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 26. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) na današnjoj bi sjednici, koja je počela nešto iza 9 sati, trebalo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a između 11 kandidata koji su ispunili uvjete predviđene javnim natječajem. Prije tajnog glasovanja, svi kandidati imat će po 10 minuta za predstavljanje programa, a nakon toga je predviđeno još po 20 minuta za odgovaranje na pitanja članova Vijeća. Da bi netko od kandidata bio izabran za glavnog ravnatelja HRT-a, mora dobiti najmanje 8 glasova od ukupno 11 članova Programskog vijeća. Ne dobije li nitko od njih potrebnu većinu, Vijeće će u iduća dva dana ponoviti javni natječaj i imenovati v.d. ravnatelja HRT-a.

ZAGREB - Sindikat trgovine Hrvatske pozvao je danas poslodavce u trgovini, u ime načela vladavine prava i kulturnog naslijeđa, da se organiziraju tako da ne rade na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak. Ove godine Uskrs pada na 8. travnja, a Uskrsni ponedjeljak je 9. travnja i po Zakonu o blagdanima i neradnim danima to su neradni dani kada bi prodavaonice trebale biti zatvorene. Za nepoštivanje tog zakona nisu propisane sankcije, ali valjda zato što je zakonodavac polazio od pretpostavke da ćemo poštivati svoje blagdane, pa tako i sebe same, ističe sindikat u priopćenju.

ZAGREB - Dan obnove čišćenja pamćenja i spomen mučenika obilježava se na Žalosni petak 30. ožujka, a toga dana spomenut će se u svim župama Požeške biskupije žrtava totalitarnih sustava 20. stoljeća, nedužno ubijenih i progonjenih za vrijeme i nakon II. svjetskog rata pa sve do Domovinskog rata, najavila je danas IKA. Središnja molitvena postaja Požeške biskupije na taj dan bit će u Jasenovcu s misom u župnoj crkvi u 18 sati, a nakon toga pokorničkom procesijom. Ove godine navršava se 65. obljetnica ubojstva svećenika iz Mariborske biskupije u jasenovačkom logoru, te će euharistijsko slavlje predvoditi mariborski nadbiskup i metropolit Franc Kramberger i požeški biskup Antun Škvorčević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙