FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 10. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 10. ožujka 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Djeca s Downim sindromom u nekim su hrvatskim regijama uskraćena za osobnu invalidninu, jer po mišljenju stručnih komisija stupanj njihovih zdravstvenih oštećenja nije dovoljan za invalidninu od tisuću kuna mjesečno. Najviše je problema s ostvarivanjem prava na invalidninu u Dalmaciji i Zagrebu, dok u ostalim dijelovima Hrvatske djeca s Downovim sindromom uglavnom bez poteškoća ostvaruju to pravo, upozoravaju iz udruga roditelja djece s Downim sindromom u Zagrebu i Puli. Dio roditelja kao glavnog krivca ističe članak 38. Pravilnika o sastavu i načinu rada tijela vještačenja u postupku ostvarivanja prava iz socijalne skrbi i drugih prava po posebnim propisima, zbog kojeg bez invalidnine ostaju djeca s tzv. "dobrim Downom", odnosno lakšim oštećenjima. Svako 650. dijete u Hrvatskoj rodi se s Downim sindromom, genetskim poremećajem uzrokovanim prisustvom jednog kromosoma viška, zbog čega takva djeca kasne u razvoju, te imaju usporen intelektualni razvoj.

VINKOVCI - U dvorani Teniskog kluba Vinkovci danas su počeli "4. Pčelarski dani" u okviru kojih je otvoren Pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda a održava se i stručno-znanstveni skup na kojem sudjeluje oko 60 izlagača iz Hrvatske, Vojvodine, Slovenije i BiH. Na izložbenim štandovima, osim proizvoda od meda, posjetitelji mogu razgledati te kupiti i opremu za pčelarstvo i stručnu literaturu o uzgoju pčela i proizvodnji meda. "4. Pčelarske dane" koji završavaju sutra, otvorio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ukazavši u prigodnom govoru na potrebu jačeg interesnog povezivanja pčelara prije ulaska Hrvatske u EU.

ĐAKOVO - Oko 1500 mladih iz svih krajeva Đakovačko-srijemske biskupije sudjeluje na ovogodišnjem, drugom po redu Križnom putu mladih te najistočnije hrvatske biskupije, od Đakova do Vođinaca. Geslo ovogodišnjeg Križnog puta je "Ustrajte sa mnom u kušnjama", a 25 kilometara od Đakova do Vođinaca sudionici planiraju prijeći pješice za desetak sati.

ZAGREB - Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jutros u tri sata, 41 minutu i 13 sekundi slabi potres s epicentrom sedam kilometara jugoistočno od Senja. Potres je bio magnitude 2.2 prema Richteru i intenziteta u epicentru III (tri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na senjskome području, ali nije prouzročio nikakve materijalne štete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙