FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pančić od Vlade traži dokumentaciju o izgradnji ceste Gaženica-Zadar 2

ZAGREB,23. ožujka 2007.(Hina) - SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić zatražio je danas od Vlade da mu dostavi svu dokumentaciju o izgradnji trase državne ceste između Gaženice i čvora Zadar 2, kako bi se utvrdilo je li u tom poslu bilo kriminala.
ZAGREB,23. ožujka 2007.(Hina) - SDP-ov saborski zastupnik Ivica Pančić zatražio je danas od Vlade da mu dostavi svu dokumentaciju o izgradnji trase državne ceste između Gaženice i čvora Zadar 2, kako bi se utvrdilo je li u tom poslu bilo kriminala.

O gotovo dvostrukom povećanju troškova izgradnje te trase Pančić je premijera Sanadera upitao prekjučer, za saborskoga aktualnog prijepodneva, ustvrdivši da je posao, umjesto planiranih 283, koštao čak 446 milijuna kuna.

Njegove je optužbe bezočnim lažima istoga dana na konferenciji za novinare nazvao resorni ministar Božidar Kalmeta, ističući kako je na prvom i jedinom natječaju za gradnju ceste utvrđena cijena od oko 450 milijuna kuna.

"Drugove u HDZ-u uhvatila je panika, prilično su nervozni i čini se da Sanader nema puno veze s tim, da su se njegovi dečki zaigrali pa se sada prebacuje odgovornost", rekao je Pančić, na konferenciji za novinare u Saboru.

Premijeru Ivi Sanaderu Pančić je danas uputio dodatni zahtjev da mu se troškovnik po stavkama i specifikacija svih troškova vezanih uz izgradnju te dionice, koju je na javnom natječaju 2005., kao najbolji ponuditelj dobila tvrtka Viadukt.

Vladu pita i je li prigodom promjene planirane trase napravljena studija o utjecaju na okoliš i kada je objavljena javna rasprava o toj trasi.

Traži i podatke o poslovima projektiranja i nadzora koja je dobila tvrtka "D&Z", koju je osnovao tajnik Kalmetina Ministarstva Zdravko Livaković, kao i popis poslova koje ta tvrtka obavlja za Hrvatske autoceste (HAC), Hrvatske ceste i Hrvatske vode.

Ministricu zaštite okoliša Marinu Matulović-Dropulić Pančić traži da ga izvijesti o tomu što nadležna tijela kane poduzeti u vezi nelegalne eksploatacije kamenoloma u Škabrnji i planirane izgradnje akumulacijskog jezera za koje nije ishodovana građevinska dozvola.

Time je reagirao na optužbe škabrnjskog načelnika Nediljka Bunjara, koji je opovrgnuo Pančićeve tvrdnje o nelegalnoj eksploataciji kamena u Škabrnji, a Pančića nazvao "kvazibraniteljem".

"Već mi je pun kufer pozivanja da jedino HDZ štiti branitelje, a kad ih treba zaposliti u HAC-u, onda posao dobivaju samo članovi HDZ-a", uzvratio je Pančić, koji od premijera traži i podatke o tome koliko je osoba od siječnja 2004. zaposleno u HAC-u, te jesu li Ana Marija Kalmeta, Kristian Rimanić, Branko Petani, Edvard Puljiz, Karlo Gaić i Silvana Šoša u HAC-u zaposleni mimo javnog natječaja.

Ustvrdio je kako se velik broj hrvatskih branitelja sa zadarskog područja žali da HAC pri zapošljavanju ne poštuje prednost koju braniteljima daje Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙