FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 23. ožujka

ZAGREB, 22. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 23. ožujka.
ZAGREB, 22. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 23. ožujka.

OPATIJA - Treći kongres malih i srednjih poduzetnika, koji organizira Udruga malih i srednjih poduzetnika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, ima za temu izvore financiranja malog i srednjeg poduzetništva. Kako je najavljeno, skup će otvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader. Suorganizator kongresa je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva čiji će dužnosnici predstaviti Vladine programe za poticanje malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu. Poduzetnicima će na brojnim radionicama biti predstavljene i informacije o korištenju poticaja i izvorima financiranja. Uvod u kongres bit će konferencija za novinare na kojoj će uz ostale govornike sudjelovati ministar gospodarstva Branko Vukelić. (Grand hotel 4 opatijska cvijeta - konferencija za novinare u 9.15 sati, otvaranje u 10 sati).

ZAGREB - Tvrtku Elka kabeli, koja će potpisati ugovor o izvozu kabela s britanskom tvrtkom Aland Cables, vrijedan 13,5 milijuna eura, posjetit će predsjednik Republike Stjepan Mesić. Tim se ugovorom nastavlja poslovna suradnja dviju tvrtki u opremanju britanskih željeznica i drugih korisnika Elkinih proizvoda u Velikoj Britaniji. Elka kabeli ostvaruju godišnji izvoz od oko 40 milijuna eura, a izvozi 50 posto svoje ukupne proizvodnje. (12.15 sati, a za 13,25 h predviđena je izjava Predsjednika za medije, Elka, Koledovčina 1).

ZAGREB - Industrija nafte INA održat će konferenciju za novinare u povodu objave izvješća o poslovanju u 2006. godini. INA grupa u prošloj je godini povećala prihod od prodaje za 11 posto, na rekordnih 23,4 milijarde kuna, ali je dobit iz osnovne djelatnosti oko 30 posto manja nego godinu prije i za 2006. iznosi 974 milijuna kuna, podaci su iz financijskog izvješća Ine objavljenog u četvrtak na Zagrebačkoj burzi. (11 sati, sjedište Ine, Avenija većeslava Holjevca 10).

BJELOVAR/GUDOVAC - Otvara se 10. proljetni međunarodni bjelovarski sajam, koji se održava do 25. ožujka, uz sudjelovanje rekordnih 300 izlagača iz desetak zemalja. Program ovogodišnjeg sajma obuhvaća izložbu najnovijih traktora i poljoprivredne mehanizacije te veliku ponudu sjemenske robe za proljetnu sjetvu. Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Petar Čobanković (11 sati, sajamski prostor Gudovac).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙