FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP oglasio prodaju Zdenačke farme i tvrtke Prerada žitarica

ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) -
ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) -

HFP oglasio prodaju Zdenačke farme i tvrtke Prerada žitarica

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) oglasio je prodaju 99,91 posto udjela u tvrtki Prerada žitarica iz Grubišnog Polja, te 99,79 posto udjela u Zdenačkoj farmi iz Velikih Zdenaca, a rok za podnošenje ponuda za obje tvrtke je 3. travnja.

Riječ je o dvije tvrtke koje su osnovane sredinom prošle godine u okviru konsolidacije društva Zdenka Veliki Zdenci, obje su tada osnovane kao društva s ograničenom odgovornošću s temeljnim kapitalom od po 20.000 kuna, a osnivač im je tvrtka "Zdenka-mliječni proizvodi" d.o.o.

Obje tvrtke dokapitalizirao je HFP - u rujnu prošle godine Zdenačku farmu unošenjem zemljišta i građevinskih objekata farme, vrijednih 9,4 milijuna kuna, pa je temeljni kapital tvrtke povećan na 9,42 milijuna kuna, a u siječnju ove godine Preradu žitarica unošenjem nekretnina i pokretnina u vrijednosti nešto većoj od 23,1 milijun kuna, pa je temeljni kapital povećan na nešto više od 23,12 milijuna kuna.

Ni tvrtka Prerada žitarica niti Zdenačka farma nemaju zaposlenih, ali je jedna od obaveza iz ugovora preuzimanje određenog broja radnika, 45, odnosno njih 15 iz tvrtke Zdenka Veliki Zdenci.

Prema natječaju, 99,91 posto udjela u tvrtki Prerada žitarica iz Grubišnog Polja na prodaju se nudi po nominalnoj cijeni, odnosno za početnih 23,1 milijun kuna.

Obvezan uvjet za ponuđače je i preuzimanje 45 radnika iz Zdenke sa svim stečenim pravima iz Kolektivnog ugovora, priznavanje kontinuiteta radnog staža ostvarenog u Zdenci i zadržavanje tih radnika najmanje dvije godine.

Od ponuđača se traži i preuzimanje obveze pokretanja proizvodnje u poljoprivrednoj djelatnosti (prioritet proizvodnja mlinarskih proizvoda i stočne hrane) minimalno 5 godina.

Natječajem se 99,79 posto temeljnog kapitala Zdenačke farme nudi po početnoj cijeni od 2,5 milijuna kuna, odnosno 26,5 posto nominale.

Ponuđači pak obvezno trebaju preuzeti 15 radnika iz društva Zdenka, uz mogućnost obveze zadržavanja najmanje dvije godine, ili odmah otkazivanja ugovora kao tehnološkog viška i isplatu otpremnina prema Kolektivnom ugovoru i ostvarenom radnom stažu u Zdenki.

Ponuđači i u slučaju Prerade žitarica i Zdenačke farme trebaju preuzeti obvezu pokretanja proizvodnje u poljoprivrednoj djelatnosti (kod Prerade žitarica prioritet je proizvodnja mlinarskih proizvoda i stočne hrane, a kod Zdenačke farme prioritet je proizvodnja i zadržavanje proizvodnje mlijeka) minimalno pet godina.

Ponuđači također u ponudama za obje tvrtke trebaju dati program ulaganja i poslovni plan za narednih pet godina, preuzeti obvezu da neće prodati ni opteretiti nekretnine u roku jedne godine, te dati odgovarajuća sredstva osiguranja za izvršenje preuzetih obveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙