FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj zaposlenih u industriji smanjen na godišnjoj i mjesečnoj razini

ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) -
ZAGREB, 15. ožujka 2007. (Hina) -

Ukupan broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u siječnju ove godine bio je 0,5 posto manji u usporedbi sa prethodnim mjesecom, dok je u usporedbi sa siječnjem lani smanjen za 0,4 posto, prvi su rezultati Državnog zavoda za statistiku.

U odnosu pak na prosječan mjesečni broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u 2006. broj zaposlenih u siječnju ove godine bio je manji je za 0,4 posto.

Istodobno je proizvodnost rada u hrvatskoj industriji u siječnju veća za 9,4 posto u usporedbi sa istim mjesecom 2006. godine.

Pritom je proizvodnost rada u rudarstvu i vađenju porasla za 18,6 posto, u prerađivačkoj industriji je rast iznosio 11,5 posto, dok je u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom proizvodnost rada smanjena 7 posto.

Prema područjima djelatnosti, u ovogodišnjem siječnju u usporedbi sa istim mjesecom lani broj zaposlenika u rudarstvu i vađenju bio je manji za 1,1 posto, u prerađivačkoj industriji za 0,1 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom za 1,7 posto.

U okviru prerađivačke industrije najveći pad broja zaposlenih na godišnjoj razini, za 9,1 posto, bilježi se u proizvodnji duhanskih proizvoda te u proizvodnji proizvoda od gume i plastike gdje je broj zaposlenih smanjen za 7,8 posto.

Istodobno se pak najveći rast broja zaposlenih, u siječnju u odnosu na isti mjesec godine prije, od 21,4 posto bilježi u proizvodnji RTV i komunikacijskih aparata i opreme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙