FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast cijena proizvođača

ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) -
ZAGREB, 8. ožujka 2007. (Hina) -

Statistika

Rast cijena proizvođača- Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u veljači 2007. u odnosu mjesec prije u prosjeku bile više više za 0,2 posto, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču 2006., u prosjeku veće za 1,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U prva dva mjeseca ove godine pak cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj bile su za 1,9 posto veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Veći porast cijena u veljači 2007. u odnosu na siječanj 2007. zabilježen je vađenju sirove nafte i zemnog plina za 4,2 posto, potom u proizvodnji namještaja, ostaloj prerađivačkoj industriji za 1,5 posto, preradi drva, proizvodnji proizvoda od drva i pluta, osim namještaja za 1 posto.

U proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda u tom su razdoblju cijene povećane za 0,7 posto, vađenju ostalih ruda i kamena 0,6 posto, proizvodnji hrane i pića 0,5 posto, proizvodnji električnih strojeva i aparata 0,2 posto te u proizvodnji proizvoda od metala, osim strojeva i opreme za 0,1 psoto.

Pad cijena u veljači u odnosu na siječanj ostvaren je u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica za 4,7 posto, proizvodnji metala 4,3 posto, proizvodnji celuloze, papira i proizvoda od papira za 3,4 posto.

Smanjenje je zabilježeno i u proizvodnji radiotelevizijskih i komunikacijskih aparata i opreme (za 1,6 posto), proizvodnji tekstila (za 1,1 posto), izdavačkoj i tiskarskoj djelatnosti te umnožavanju snimljenih zapisa (0,6 posto).

U proizvodnji strojeva i uređaja pad cijena bio je 0,3 posto, proizvodnji proizvoda od gume i plastike te u proizvodnji duhanskih proizvoda 0,2 posto, proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda te u štavljenju i obradi kože za 0,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙