FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 10 sati

ZAGREB, 12. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 10 sati.
ZAGREB, 12. ožujka 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 10 sati.

LAGOS - Nigerijska vojska oslobodila je u ponedjeljak dvojicu Hrvata i jednog Crnogorca koje je sredinom veljače otela jedna oružana skupina, rekao je glasnogovornik nigerijske vlade. Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija potvrdilo je tu vijest. "Oni su oslobođeni u ponedjeljak u 5,30 ujutro, a sada se nalaze u bolnici na pregledu", rekao je za Hinu glasnogovornik MVPEI-a Željko Belaj. Hrvatski državljani Renato Garma i Mate Luša, te državljanin Crne Gore Milan Smolović, djelatnici tvrtke HydroDive, oteti su 19. veljače nedaleko od nigerijske luke Port Harcourt, te je za njih zatražena otkupnina.

DUBAI - Zračna luka Dubai bit će u ponedjeljak zatvorena najmanje osam sati nakon što je tijekom pokušaja polijetanja zrakoplova tvrtke Biman Bangladesh Airlines sa 236 putnika i članova posade tijekom noći došlo do manje nesreće, izvijestili su dužnosnici. U nesreći je lakše ozlijeđeno 13 osoba, a njezin se uzrok još istražuje. "Zrakoplov na letu BG006 tvrtke Biman Bangladesh Airlines na liniji Dubai - Dhaka je tijekom pokušaja polijetanja imao manju nesreću", izvijestila je aerodromska uprava. "Zračna luka bit će zatvorena najmanje osam sati kako bismo zajamčili sigurnost prometa i putnika", stoji u priopćenju.

Putnici i članovi posade odmah su evakuirani iz zrakoplova.

RABAT - Marokanske su vlasti u ponedjeljak izvijestile kako istražuju je li noćašnja eksplozija u internet-kafeu u Casablanci bila samoubilački napad, nakon što je muškarac ušao u kafić s eksplozivom skrivenim pod odjećom te se ondje raznio ranivši pritom tri osobe, prenose agencije. Policija je izvijestila kako još uvijek nije poznato je li riječ o samoubilačkom napadu ili je naprava eksplodirala slučajno. Prema izjavama očevidaca, došlo je do svađe između vlasnika kafića i muškarca koji je pod odjećom skrivao eksplozivnu napravu. Policija ne isključuje mogućnost da je muškarac planirao napad.

ZAGREB - Nova glasnogovornica Misije OESS-a u Hrvatskoj, Ljerka Draženović, u ponedjeljak je stupila na dužnost, priopćila je Misija OESS-a. Draženović je od 2001. godine radila kao voditeljica Odjela za odnose s javnošću u Područnom uredu Misije u Vukovaru. U listopadu prošle godine stupila je na dužnost zamjenice glasnogovornice u Glavnom uredu Misije. Prije nego se priključila Misiji OESS-a, Draženović je devet godina radila u Odjelu za odnose s javnošću Misije UNHCR-a u Hrvatskoj. Na ovoj dužnosti Ljerka Draženović naslijedila je Antonellu Cerasino, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙