FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 28. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 28. veljače 2007. (Hina) - Donosimo pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

SARAJEVO - Tri su ozbiljna kandidata u igri za nasljednika Christiana Schwarz-Schillinga na dužnosti visokog predstavnika međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu, a najviše izgleda da preuzme to mjesto trenutačno ima slovački diplomat Miroslav Lajčak, tvrdi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz". Lajčak trenutačno obnaša dužnost političkog direktora ministarstva vanjskih poslova Slovačke. Italija je za poziciju visokog predstavnika u BiH nominirala svog diplomata s dugogodišnjim iskustvom Stefana Sannina. Treći kandidat je francuski diplomat Alain Le Roy, trenutačno na dužnosti veleposlanika na Madagaskaru.

WASHINGTON - U Jacob Javits Centru u New Yorku od 23. do 25. veljače održan je turistički sajam "New York Times Travel Show" na kojem je u europskoj sekciji izlagač bio i Hrvatski nacionalni turistički ured u New Yorku, te hrvatska agencija Speranza. Ove je godine na sajmu sudjelovalo oko 500 izlagača iz svih krajeva svijeta, a u sklopu sajma održano je niz seminara i konferencija o turizmu te predstavljanja različitih svjetskih destinacija, izvijestila je voditeljica Hrvatskog turističkog ureda Nena Komarica. Upiti posjetitelja hrvatskog štanda odnosili su se na pojedine destinacije, a najveći interes pokazan je za Istru kao novu traženu destinaciju na američkom tržištu.

JENIN - Izraelske snage ustrijelile su u akciji u gradu Jeninu na Zapadnoj obali dvojicu palestinskih gerilaca i jednoga civila, objavile su u srijedu bolničke vlasti. Mohammed Abu Ghali, direktor glavne jeninske bolnice, rekao je da su dvojica pripadnika Islamskoga džihada i jedan civil, taksist, ubijeni u toj izraelskoj vojnoj akciji. Izraelska vojska priopćila je da još provjerava taj izvještaj. Palestinski očevici kažu da su Izraelci ustrijelili dvojicu gerilaca i jednog slučajnog prolaznika.

DUESSELDORF - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji od utorka do četvrtka boravi u radnom posjetu njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vesftaliji, danas drugog dana posjeta sastat će se s predsjednikom vlade savezne pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije Juergenom Ruettgersom, s predsjednicom parlamenta Sjeverne Rajne-Vestfalije Reginom van Dinther te s gradonačelnikom Duesseldorfa Joachimom Erwinom.

WASHINGTON - Predsjednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi izjavila je u utorak kako vjeruje da je prosudba predsjednika Georgea W. Busha o ratu u Iraku "malo narušena". "Mislim da je njegova prosudba o ovom ratu malo narušena, uz sve dužno poštovanje prema predsjedniku i njegovim dobrim namjerama", rekla je Pelosi u intevjuu koji je dala u emisiji CNN-a "Larry King Live". Također je kazala kako se Bushev pristup Iraku temelji na osobnim uvjerenjima, prije nego na političkoj procjeni. Demokratska kongresnica iz San Francisca u nastupu na CNN-u nije poštedjela ni potpredsjednika Dicka Cheneya, oštro uzvrativši na njegovu prošlotjednu izjavu kako će politika Pelosi i drugih demokrata u Kongresu, koji se protive Bushovoj ratnoj politici, potvrditi valjanost strategije al-Qaide.

CARACAS - Kubanski vođa Fidel Castro, koji se nije u javnosti pojavio od prošlogodišnje operacije trbušne šupljine, izjavio je da se oporavlja i da je sve snažniji, objavljeno je u srijedu. "Sve sam bolje. Osjećam da imam više energije, više snage, više vremena za učenje", rekao je Castro u emisiji na venezuelanskom radiju, u živo s venezuelanskim predsjednikom Hugom Chavezom. "Opet sam student", dodao je uz smijeh. To mu je bio prvi nastup u nekoj emisiji u živo otkako je u srpnju prošle godine morao na hitan kirurški zahvat zbog kojega je vlast predao mlađem bratu i ministru obrane Raulu Castru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙